Sentință-șoc pentru administrația publică din Oțelu Roșu! Mălăiescu își caută viceprimar. Tânăr!

Viceprimarul oraşului Oţelu Roşu, Dragoș Enache, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), spre surprinderea acestuia, dar mai ales a primarului Luca Mălăiescu.

„Am primit înştiinţarea de la Prefectură şi am rămas foarte surprins pentru că ştiam de la viceprimar că a fost clasat cazul de către ANI. Chiar am avut o discuţie cu câteva zile înainte şi am crezut că s-a rezolvat, însă înştiinţarea Prefecturii era cu termenul de îndată şi am aplicat-o. Au fost două speţe: una de conflict de interese şi una de incompatibilitate. Doar speţa cu conflict de interese s-a clasat”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

Edilul spune că, fiind luat prin surprindere, nu s-a putut gândit la un nou viceprimar, însă tot ce ar dori ar fi un viceprimar tânăr: „Vom pune în aplicare solicitarea Prefecturii, îmi trebuie timp însă să găsesc acea persoană care să  formeze o echipă cu mine şi angajaţii Primăriei. Mă gândesc la un viceprimar tânăr, asta ştiu acum, dar cred că va dura cam o lună să ne punem în ordine şi să propunem Consiliului Local un nume spre aprobare”.

Reamintim că Dragoș Enache a contestat o decizie ANI, prin care era acuzat de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi incompatibilitate. Acesta a fost acuzat că în anul 2010 a intrat în posesia unui contract pentru un apartament ANL de pe Strada Libertății. În perioada exercitării mandatului de viceprimar, Enache a votat comisia în vederea distribuirii apartamentelor de tip ANL. „Nu am făcut parte din acea comisie, doar am votat aprobarea ei și, mai târziu, în urma unor probleme familiale, am depus cerere la Primărie în vederea repartizării unui apartament ANL. Nu am locuit în acel apartament, mi-am dat seama de greșeala făcută și am renunțat la contract un an mai târziu”, ne-a declarat Dragoș Enache. Decizia instanței supreme e definitivă. Dragoș Enache își pierde mandatul de consilier local și, implicit, funcția de viceprimar.