SENTINȚĂ. Pușcărie și muncă neplătită la primărie pentru angajarea pe șpagă la Spitalul Județean din Reșița!

Tribunalul Caraș-Severin a pronunțat sentința în dosarul de corupție în care au fost judecați fostul consilier al lui Sorin Frunzăverde, un polițist de frontieră și soția acestuia, care s-a visat asistentă medicală deși habar nu prea are!

La solicitarea procurorului, instanța a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor prin rechizitoriu, în sensul reţinerii formei continuate de săvârşire a infracţiunilor, pentru toţi inculpaţii şi pentru toate infracţiunile. Acest lucru nu a făcut altceva decât să înăsprească pedepsele aplicate. Horia Vădrariu, care ar fi trebuit să intermedieze toată „afacerea”, a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, în forma continuată, în stare de recidivă. A fost condamnat la trei ani de închisoare, pedeapsă la care se aplică și restul de pedeapsă rămas neexecutat, din pedeapsa aplicată  în 2013 de Judecătoria Timişoara, inculpatul urmând a executa trei ani şi 475 de zile închisoare.

Svetlana Vijijoii, femeia care s-a arătat dispusă să plătească 2.000 de euro pentru un post de asistentă medicală, a fost condamnată pentru dare de mită și cumpărare de influenţă, în formă continuată, la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de patru ani. Soțul femeii, polițistul de frontieră din Moldova Nouă, Cristian Vijijoii, a primit o pedeapsă similară. Ambii soți au fost obligați de către instanță să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă 120 de zile, la Primăria Moldova Nouă sau la AJOFM Caraş-Severin. Totodată, instanța a confiscat, în folosul statului, de la inculpaţii Vijijoii, suma de 2000 de euro.