Sentință în dosarul foștilor viceprimari ai Reșiței! Un miliard pentru „șantajist ordinar”!

Judecătoria Reșița a rămas în pronunțare în procesul deschis de Sorin Simescu, în prezent administrator al SC Green Ecobauer, lui Ioan Crina, din cauza afirmațiilor acestuia din urmă făcute pe tema deșeurilor, în perioada în care era viceprimarul Reșiței.

„Simescu este un șantajist ordinar și am să comunic asta și organelor abilitate. Un șantajist ordinar!”, sunt cuvintele rostite de Crina la adresa lui Simescu pentru care acesta din urmă a formulat acțiunea în instanță, pretinzând daune de un miliard de lei vechi, deoarece imaginea i-ar fi fost grav afectată. Chemat să probeze că fostul viceprimar Simescu ar fi șantajat pe cineva, Crina a refuzat să vină în sala de judecată, considerând, probabil, că foștii edili ar fi putut să-și rezolve conflictele și pe alte căi.

„Săptămâna trecută s-a judecat ultimul termen, noi am cerut ca pârâtul Ioan Crina să plătească o sumă de bani referitor la afirmațiile făcute, care, în opinia noastră, sunt nereale. Cerem de asemenea să fie obligat și la dezmințirea într-un ziar central a celor afirmate în acel articol, precum și la plata cheltuielilor de judecată. Cu toate că a fost citat la interogatoriu de nenumărate ori, pârâtul nu s-a prezentat niciodată, aceasta fiind în opinia mea o probă câștigată în favoarea clientului meu”, a precizat Cosmin Bolosin, avocatul lui Sorin Simescu.

leader board 728 x 90 px

De ce un miliard? Pentru că afacerile lui Simescu ar merge tot mai prost din momentul în care Crina a spus acele lucruri despre el. Cel puțin așa explică avocatul Bolosin: „Din toate probele administrate în dosar, inclusiv din depozițiile martorilor, rezultă fără dubiu că există un prejudiciu clar de imagine, că i-a fost adusă atingere onoarei și reputației. I-a fost atins dreptul la demnitate. În plus, contractele firmei domnului Simescu au scăzut ca număr și valoare”.

Verdictul în dosarul celor doi foști viceprimari ai Reșiței se va da în 16 noiembrie.