SENTINȚĂ. Hackerii din Caransebeș, condamnați după un deceniu! În primă instanță!

Hackerii din Caransebeș scapă de închisoare după ce Curtea de Apel Timișoara a casat sentințele inițiale și a trimis procesul spre rejudecare la Tribunalul Caraș-Severin! Flavius Blăgăilă, zis Liuben, Dorel Cosma, Ovidiu Andraş, Dragoş Pintilie şi Petru Cristescu, rejudecaţi de instanța cărășeană, au scăpat cu toții de pușcărie.

Inițial, Tribunalul Caraș-Severin i-a condamnat pe Flavius Blăgăilă, capul grupării, și pe Liviu Coșe la  pedepse cu executare. Sentința a fost, însă, casată. „La Curtea de Apel Timişoara ne-a fost admis apelul, instanţa a constatat nulitatea absolută a sentinţei Tribunalului Caraş-Severin, în sensul că procesul s-a judecat pe lipsă de procedură cu un inculpat, Liviu Coşe, care era arestat în altă ţară. Practic, procesul la Tribunalul Caraş-Severin  începe de la zero, urmând să se reia toate probele”, explica avocatul Cosmin Bolosin.

Liviu Coșe a rămas elementul problemă și al rejudecării, deoarece, deși identificat după trei ani de căutări și corespondențe, acesta a refuzat să fie audiat de judecătorul Tribunalului Caraș-Severin. S-ar fi ajuns, astfel, în poziția inițială și din nou la pericolul ca sentința să fie casată, iar faptele prescrise. Așa că judecătorul a luat decizia disjungerii unui dosar separat pentru Liviu Coșe. Toți inculpații au primit între 1 și 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi. Pedeapsa cea mai grea i-a fost aplicată lui Flavius Blăgăilă, care a primit trei ani de pușcărie, cu suspendare. Instanța a mai dispus confiscarea laptopurilor, telefoanelor, modemurilor și altor electronice folosite de grupul infracțional organizat pentru comiterea faptelor, iar latura civilă a cauzei a fost judecată deja.

Băieţii isteţi din Caransebeş au făcut bani frumoşi păcălind mai multe bănci şi persoane fizice din Italia, pe care le-au păgubit, după cum spun procurorii, cu aproximativ 700.000 de euro.