SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Șeful Fiscului, prins în flagrant luând șpagă, a scăpat de pușcărie!

explo 1000x200

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat definitiv pe fostul de acum șef al Finanțelor din Oravița și pe avocatul Aurelian Păsule!

„În cursul lunii aprilie 2016, inculpatul Goian Costa, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Orășenesc Oravița, a pretins prin intermediul inculpatului Aurelian Păsule, de la o persoană (denunțător în cauză) ce reprezenta interesele unui om de afaceri, suma de 7.000 euro, promițând că-și va exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF, astfel încât să nu se dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat la firma omului de afaceri, respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existența infracțiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro. În același context, la data de 27 iulie 2016, prin intermediul inculpatului Păsule, inculpatul Costa Goian a primit efectiv suma de 24.000 lei din totalul de 30.000 lei pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au transmis procurorii anticorupție.

Deși au fost găsiți vinovați, cei doi au primit o pedeapsă cu suspendare, la doi ani de închisoare, cu suspendare, pe un termen de încercare de 4 ani, iar Goian are și interdicția de a mai lucra în cadrul Ministerului Finanțelor. „În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”, explică procurorii anticorupție.
Pe parcursul termenului de supraveghere, atât Păsule, cât și Goian vor presta fiecare muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, primul în cadrul Primăriei comunei Răcășdia sau în cadrul Primăriei comunei Ciuchici, iar al doilea în cadrul Primăriei comunei Ticvaniu Mare sau în cadrul Primăriei comunei Grădinari. Instanța a mai obligat pe fiecare inculpat la plata a câte 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.