SENTINȚĂ. Criminalii odioși care au ucis un om dându-i foc de viu, internați într-un centru pentru minori!

Cei doi adolescenți care au îngrozit un oraș întreg comițând o crimă de o cruzime ieșită din comun au fost condamnați în primă instanță!

Antonio Ricardo Cîrpaci, în vârstă de numai 16 ani, și Kevin Dobre, de 17 ani, au fost găsiți vinovați pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prin întrebuințarea de cruzimi, săvârşită de trei sau mai multe persoane împreună. Față de aceștia a fost dispusă prin sentința Tribunalui Caraș-Severin măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 15 ani. După împlinirea vârstei de 18 ani, cei doi ar putea fi transferați într-un penitenciar, a explicat avocatul Cosmin Bolosin, dar la fel de bine și-ar putea ispăși pedepsele în centrele de detenție destinate minorilor și persoanelor cu anumite probleme psihice. Tribunalul Caraș-Severin a admis totodată, în parte, acţiunea civilă formulată de părinții victimei şi i-a obligat pe inculpaţi, în solidar, la plata sumei de 60.000 euro, cu titlu de daune morale.

Instanța a menţinut față de cei doi inculpați măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 60 de zile, sentința fiind supusă căii de atac.

Adrian Mihai Vuci, zis Petre, a murit în chinuri groaznice, după ce a fost bătut cu bestialitate ore întregi, iar apoi incendiat de viu. În noaptea de 14/15 iunie 2020, cei doi inculpați l-au bătut măr pe „Petre” într-un apartament din Catanga, cel mai rău famat cartier al Reșiței. Apoi l-au târât pe malul râului Bârzava, în zona podului ce duce înspre Crosi. Acolo i-au aplicat din nou numeroase lovituri. „Petre” a fost adus astfel în stare de inconştienţă. Mai departe, cei doi tineri au dus victima la un sălaș din spatele unui bloc de pe strada Albăstrelelor din municipiul Reşiţa. La aducerea victimei la sălaș a participat și Alin Florin Dobre, un minor în vârstă de 12 ani. „Victima a fost din nou agresată fizic de către cei doi inculpaţi, după care, cât timp victima încă se afla în viaţă, a fost incendiată de către inculpaţi”, a explicat procurorul de caz.