Senatorul Vela și deputatul Rujan, față în față cu ministrul Apărării

dumitru rujan comisia de aparare (2)
untitled design set 970x90 px

România și întreaga Europă traversează o perioadă dificilă din mai multe puncte de vedere. Tocmai de aceea, recent a avut loc o întâlnire de lucru între ministrul Apărării și comisiile reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Colaborarea este esențială în această perioadă, spune deputatul cărășean. Dumitru Rujan a participat, în calitate de secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, la o întâlnire de lucru cu ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. „Am avut un dialog constructiv și util.”, spune scurt parlamentarul cărășean.

La întrunire au fost prezenți și membrii aceleiași comisii din Senat, inclusiv senatorul cărășean Marcel Vela.

Tema principală a întâlnirii, la care au fost prezenți și șefi ai unor structuri centrale ale ministerului, a fost dedicată situației generate de identificarea pe teritoriul național a unor fragmente de drone similare celor folosite de forțele ruse, în contextul intensificării atacurilor Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în proximitatea României. După briefingul de informare privind evoluțiile din mediul de securitate în regiunea Mării Negre, au fost prezentate aspecte preliminare ale expertizelor probelor ridicate din cele trei locuri din județul Tulcea în care au fost identificate fragmente de drone și măsurile luate de MApN pentru reducerea riscurilor asociate atacurilor ruse asupra porturilor ucrainene pentru zonele de pe teritoriul României aflate în imediata apropiere.

Nu au lipsit întrebările din partea deputaților și senatorilor prezenți, la care ministrul Angel Tîlvar a răspuns detaliat.

Membrii comisiilor reunite pentru apărare au transmis un mesaj de susținere pentru activitatea MApN, în special în domeniul creșterii atractivității carierei militare, atât pentru cei care își doresc să se înroleze în cadrul efectivelor Armatei României, cât și pentru personalul aflat deja în activitate. De asemenea, a fost exprimată preocuparea de a găsi, în contextul derulării importantelor programe de înzestrare, soluții comune pentru sprijinirea dezvoltării industriei naționale de apărare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/