Senatorul Vela, înrolat voluntar în războiul cu COVID-19!

vela
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Parlamentarul PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela, a făcut voluntariat în cadrul Centrului de vaccinare „Sabin Păutza” din Reșița.

„Am vrut să fac o faptă bună, să dau un exemplu, vaccinul fiind singurul glonț pe care îl putem folosi în fața unui inamic invizibil, periculos și perfid, care răpește viața multor români. În acest război avem obligația să folosim aceste gloanțe pe care le avem la dispoziție oferite gratuit într-un război pe viață și pe moarte!”, și-a explicat Vela gestul pentru expressdebanat.ro

Senatorul PNL spune că zărește tot mai rar bucuria din ochi a cuiva care schițează un zâmbet ascuns după o mască și îi îndeamnă pe cărășeni să aibă grijă unii de ceilalți. „Eu niciodată nu am emis judecăți față de cei care au ales să nu se vaccineze, o spun și pe această cale că niciodată nu voi face asta, pentru că în momentele grele, de cumpănă, faptul de a fi divizați și în conflict nu ne ajută să privim spre un viitor frumos și sănătos. Vaccinarea este o opțiune personală, iar eu ca simplu cetățean al țării mele așa consider că îi protejez pe cei dragi mie, dar bineînțeles că fiecare dintre noi își probează grija prin acțiunile proprii. Nu sunt de acord să arătăm cu degetul și nu sunt de acord ca unii să ne considerăm mai deștepți decât alții, cred că simțul civic înseamnă în primul rând înțelegerea aproapelui și cultivarea încrederii unii față de alții. Dezbinarea noastră nu poate aduce nimic bun și doar prin dialog putem răzbi în aceste clipe. Mi-am dorit să fiu voluntar. Am ajutat la întocmirea și printarea documentelor de vaccinare și mai ales am fost alături de toți cărășenii care au pășit pragul Centrului. Am stat de vorbă, i-am încurajat, le-am mulțumit că au ales să se vaccineze, dar am acordat multă atenție dialogului cu cetățenii care astăzi au fost la prima doză de vaccin. Am vrut să știu care le-au fost temerile la început și ce i-a făcut în aceste zile să se vaccineze. Voi continua acțiunile de voluntariat și îi provoc pe această cale și pe alți colegi de ai mei să o facă, pentru că doar în echipă putem construi o lume mai bună.”, a mai declarat Marcel Vela.