UPDATE. Senatorul Vela îl trimite pe premierul Grindeanu acasă! „În numele copiilor noștri, renunțați la legalizarea furtului în România!”

Doi caransebeșeni, la tribuna Parlamentului! Textul moțiunii de cenzură, inițiată de opoziție, a fost citit în plen de senatorul liberal Marcel Vela, după care fostul său concitadin, premierul Sorin Grindeanu, și-a prezentat punctul de vedere în fața celor aproximativ 380 de senatori și deputați.

Primul text politic îndreptat împotriva Guvernului Grindeanu a fost prezentat în Parlament de senatorul cărășean Marcel Vela. Liberalul a fost desemnat să citească textul moțiunii de cenzură, document inițiat de PNL și USR și susținut de PMP. Marcel Vela a prezentat nemulțumirea celor 3 partide față de Ordonanța 13 și față de modul în care Guvernul Grindeanu a ales să treacă această ordonanță.

„Nu putem asista impasibili la atentatul pe care Guvernul PSD al domnilor Dragnea și Grindeanu îl pregătesc românilor prin adoptarea unor acte normative prin care se urmărește modificarea Codului Penal și de procedură penală, precum și grațierea unor pedepse. Sub masca respectării unor decizii ale unor instanțe interne sau internaționale, Guvernul girat de domnii Dragnea și Tăriceanu, lovesc în ceea ce înseamnă siguranța românilor și a intereselor lor legitime”, a afirmat senatorul cărășean Marcel Vela în plenul Parlamentului.

CITEȘTE AICI textul complet al moțiunii de cenzură

De cealaltă parte, Sorin Grindeanu susține că vrea să continue programul de guvernare votat de români. „Eu cred că avem o datorie față de încrederea populară pe care am câștigat-o la urne și că trebuie să ne asumăm în continuare guvernarea acestei țări. Vă rog să nu acceptați acest joc și să nu mai cădem o dată în această capcană. Sper ca astăzi să tranșăm lucrurile și să ne întoarcem la treabă”, a spus premierul Grindeanu.

În total, 379 de deputați și senatori își vor exprima votul pentru menținerea sau înlăturarea Guvernului Grindeanu.

UPDATE, ora 15.30

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a picat. Documentul a fost votat favorabil de 161 de parlamentari, alți 8 au fost împotrivă, iar 33 s-au abținut. Opoziția ar fi avut nevoie de 233 de voturi pentru. Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR nu au participat la vot.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu, față în față cu moțiunea! „Mă bazez pe o majoritate în Parlament”