Senatorul Vela dezvăluie amploarea traficului și consumului de droguri!

vela marcel presedinte pnl caras severin

Membru al comisiei pentru ordine publică din Parlament și președinte al comisiei speciale Europol, Marcel Vela trage un nou semnal de alarmă și evidențiază totodată reacția promptă a structurilor antidrog.

În primele 5 luni ale acestui an, au fost indisponibilizate peste 600 de kg de droguri de risc și de mare risc, aproximativ 3,6 tone de masă vegetală de droguri, 4 tone de substanțe interzise și peste 800.000 de diverse comprimate, ridicate în urma unei operațiuni în județul Argeș, la o fabrică clandestină.

Cât de mult s-a extins fenomenul o demonstrează și cifrele prezentate de parlamentarul de Caraș-Severin. „Doar în ultimele 12 luni Structurile Antidrog din cadrul D.C.C.O. a Poliției Române au făcut 937 acțiuni operative, 398 capturi de droguri, însumând 1.440 kg (droguri de mare risc -1.218 kg și droguri de risc: 222 kg).” , dezvăluie Vela.

Într-un astfel de context, peste 8.000 de activități au fost desfășurate în prima jumătate a acestui an de către polițiștii antidrog în mediul școlar, familiar, demarând activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile la care sunt expuși cei care consumă substanțe psihoactive.

„În calitate de senator, membru al «Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională», cât și de președinte al «Comisiei speciale comune de control parlamentar specializat al Europol», felicit sincer Ministerul Afacerilor Interne pentru dinamica activităților din ultima perioadă!”, declară Marcel Vela.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/