Senatorul Marcel Vela îl apreciază pe ministrul Teodorovici! „Dacă PSD nu ajută întreprinzătorii, este bine ca măcar să nu-i încurce!“

untitled design set 970x90 px

Senatorul de Caraş-Severin Marcel Vela a reacţionat ieri public, după anunţul făcut de ministrul Eugen Teodorovici privind iminenta adoptare a unei noi ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal.

„Este o discuţie la Comisia de Buget Finanţe pe acest act normativ, ca membru al Guvernului pot să vă spun că săptămâna viitoare încercăm să introducem o nouă ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal cu mai multe aspecte care sunt foarte utile pentru economie, alături de care să aducem şi câteva amendamente”, declara joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Acesta spunea că cel mai important amendament va viza posibilitatea firmelor de a alege impozitul, în anumite condiţii. „Plafonul de un milion de euro sub care firmele să poată opta dacă doresc impozit pe profit sau pe cifra de afaceri, cu două condiţii cumulative, un capital social de 45.000 de RON şi să aibă minim doi angajaţi”, a mai spus Teodorovici.

Senatorul Ion Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, a sancţionat imediat inconsecvenţa politicilor fiscale promovate de Guvernul PSD-ALDE. „Încet-încet, PSD pare să atingă limita propriei incapacități și ajunge tot la măsurile propuse de către PNL. Primul pas e făcut de ministrul Teodorovici, care a acceptat că amendamentul nostru la Ordonanța 79 trebuie adoptat rapid pentru a îndrepta astfel greșeala PSD care afecta grav mediul de afaceri. În baza acestui amendament liberal, societățile comerciale vor avea posibilitatea să plătească OPȚIONAL, fie un impozit pe cifra de afaceri până într-un milion de euro, fie un impozit pe profit, așa cum era inițial“, transmite Marcel Vela.

Senatorul liberal a concluzionat după anunţul făcut de ministrul social-democrat al Finanţelor: „În sfârșit, PSD a înţeles că, dacă nu ajută întreprinzătorii, este bine ca măcar să nu-i încurce!“.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/