Senatorul Ionuț Chisăliță vine în ajutorul producătorilor agricoli

explo 1000x200

Parlamentarul PSD a semnat, în calitate de coinițiator, o propunere de modificare a Legii 145/2014, lege care reglementează piața produselor agricole.

Legea ar fi trebuit să vină în sprijinul micilor producători, însă anumite dispoziții din cadrul legii au produs o serie de efecte negative. Spre exemplu, carnetul de producător putea fi folosit doar de rudele de gradul I ale producătorului, deși în familie lucrează și ajută la vânzarea în piețe și rudele de gradul II (cumnați, verișori, nepoți, etc). De asemenea, nu puteau fi emise trei carnete de producător dacă acesta și rudele lui ar fi dorit să vândă în trei piețe în același timp!

„Una din problemele ridicate de producătorii agricoli o reprezintă carnetul de comercializare a produselor! În acest sens, alături de colegul meu, senatorul Ion Rotaru, am semnat o inițiativă prin care utilizarea acestui carnet să poată fi făcută de persoana fizică care deține atestat de producător, precum și de soțul/soția, rudele/afinii până la gradul II care locuiesc și se gospodăresc împreună!”, a explicat senatorul Ionuț Chisăliță.

banner 970 x 250