Senatorul Chisăliță îl coboară cu picioarele pe pământ pe primarul Popa! „Ce avem după trei ani de mandat, o alee de promenadă și o balustradă?!”

Social-democratul Ionuț Chisăliță ironizează realizările primarului Reșiței și îi cere să nu mai dezvolte orașul pe hârtie, ci să facă în așa fel încât proiectele și investițiile să fie vizibile în teren!

„Recunosc că primarul municipiului pe a cărui rază de acțiune am şi eu domiciliul începuse să îmi fie simpatic. Mă feream de colegii de partid să fac afirmaţii de simpatie faţă de Neluţu pentru că, ştiţi prea bine că fiecare partid are talibanii lui. Chiar îmi spuneam în mintea mea, dă-o ‘ncolo de politică, dacă Tăiţelu reuşeşte, ciocul mic şi joc de glezne. Eventual, vreo lovitură la mantinelă să nu se spună că opoziţia doarme. Dar, am aşteptat şi tot am aşteptat. Proiecte anunţate ce aduc cel puţin şapte milioane de euro în Reşiţa. Ce avem acum, după trei ani de mandat? O alee de promenadă, ce-i drept frumoasă, şi? Aaa, să nu uit! Și o balustradă care ne-a costat 8 miliarde lei vechi!”, a comentat senatorul PSD realizări ale administrației publice locale reșițene în mandatul lui Nelu Popa.

Prezentarea într-un clip video distribuit pe rețelele de socializare a proiectelor pe care municipalitatea le are în derulare sau pentru care așteaptă finanțare, precum și avertismentele edilului șef prin care semnala posibilitatea renunțării la anumite proiecte din cauza măsurilor luate de Guvernul Dăncilă, i-au oferit ocazia lui Ionuț Chisăliță să contraatace. „Proiecte. Da, minunate proiecte ce însă, cad unul după altul. Domnul Popa spune de OUG 114/2018 ca despre bariera ce-l împiedică să-şi pună în practică proiectele. Dacă s-ar chivernisi ceva mai bine şi nu ar face un adevărat jumpee bunging cu proiectele şi cu bugetul local, parcă m-aş abţine de la a-l critica. Dar, de ceva vreme, Domnia Sa caută scuze motivate prin decizii ale administraţiei PSD pentru a-şi masca impotenţa de a pune în practică nenumăratele proiecte anunţate. Acum, i-a căşunat pe ordonanţa ce spune că, în construcţii, salariul minim este de trei mii de lei. Şi, vezi Doamne, de aia nu poate el dezvolta Reşiţa. Domnule primar, cu toţii facem politică şi dă bine câteodată să umflăm puţin segmentul în care le spunem alegătorilor ce vom face. Şi dumneavoastră şi eu avem trei ani de când am fost aleşi. Dumneavoastră, la municipiul reşedinţă de judeţ, promiteţi fără acoperire. Îmi cer scuze, pentru a fi corect, aţi cam făcut undeva la 20-30 la sută. Cu indulgenţă dau acest procent, pentru a nu mă acuza de critică fără aplicaţie. Eu, la Senat, am cam trecut de 50 la sută cu proiectele de legi dintre care cele mai multe au devenit legi. Cu toată consideraţia, domnule primar, lăsaţi avioanele, coborâţi din ele şi haideţi să facem ceva pentru dezvoltarea în teren şi nu pe hârtie a acestui municipiu”, i-a transmis senatorul Chisăliţă primarului Popa.