Semnătura care aduce Liceului Teoretic ,,General Dragalina” din Oravița peste 4 milioane de euro!

costel dumitru ursu
explo 1000x200

Banii vor fi investiți în reabilitarea și modernizarea unității de învățământ care își păstrează blazonul de școală de elită din Caraș-Severin.

Vin vești bune dinspre Oravița, acolo unde administrația locală a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea termică și eficientizarea energetică a clădirii Liceului Teoretic „General Dragalina”, unitate școlară cu o veche tradiție în învățământul liceal din Banatul Montan, aflată pe lista monumentelor istorice.

„După investițiile în celelalte școli orăvițene și în școlile din satele aparținătoare, după demararea lucrărilor la Casa Pionierului, acolo unde se vor muta copilașii dragalinezi din clasele primare, a venit, în sfârșit, rândul Liceului Teoretic «General Dragalina» să se afle pe lista investițiilor majore. Pentru că este un liceu cu o tradiție în educația cărășană de peste un secol și jumătate, pentru că este o instituție de învățământ de prestigiu, care a dat nume mari culturii române, pentru calitatea în educație pe care o păstrează și azi la cote înalte, pentru dascălii și elevii dragalinezi care se străduiesc să aducă cinste orașului nostru, Dragalina, bătrânul liceu, va îmbrăca haine noi. Am dorit să scriem istorie și aici la o citadelă a culturii din Oravița și, iată că, am reușit!”, a declarat primarul Dumitru Ursu.

liceu dragalina 620x400

 

Valoarea investiției este de 4,4 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – „Valul Renovării”. Contractul cu Ministerul Dezvoltării a fost semnat zilele trecute și, potrivit edilului din Oravița, următorii pași sunt scoaterea la licitație, proiectarea și execuția lucrării.

În demersul făcut pentru obținerea finanțării, Ursu a fost sprijinit de mai multe persoane, cărora primarul le mulțumește acum: „Am fost ajutat de domnul senator Marcel Vela, doamna director Alideia Țepeneu, împreună cu dascălii de la Liceul Teoretic «General Dragalina», city managerul Lorena Ion împreună cu colegii din Primăria Oravița, cărora le mulțumesc! Aștept cu nerăbdare ca această bijuterie să fie șlefuită și să i se dea strălucirea pe care o merită! Doar împreună putem reuși!”.