Evenimentul va oferi agenților economici informații despre normele și standardele privind producția, procesarea, comercializarea și distribuția alimentelor. În discuție vor fi luate și măsurile de control și supraveghere a igienei și siguranței alimentare.
Seminarul de informare va avea loc în 16 aprilie, de la ora 10, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri din Timișoara. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere.
Prezintă specialiști DSVSA: Flavius Nicoară, director executiv; Corina Pădurariu, consilier BAITGAIE.
Prezintă specialiști DSP Timiș: Dan Laurențiu Cojoc, inspector superior, Serviciu Control în Sănătate Publică; Corneluța Fira-Mlădinesc, medic primar igienă, șef Compartiment evaluare factori de risc din mediul și viața în muncă; Ionuț Căpraru, medic șef în cadrul Departamentului supraveghere în sănătate publică, președinte comisia de examinare.
Printre principalele aspecte reglementate de pachetul legislativ privind igiena alimentară se numără: condițiile de igienă în unitățile de producție și comercializare a alimentelor, implementarea buletinelor de analize și certificări de calitate, etichetarea corectă a alimentelor, controlul și monitorizarea lanțului de aprovizionare alimentară, gestionarea deșeurilor alimentare, asigurarea trasabilității alimentelor, precum și stabilirea sancțiunilor pentru nerespectarea normelor igienice.