Seminar la CCIA Timișoara despre siguranța alimentelor și igienă

CCIAT organizeaza la Timisoara evenimente de informare pentru agentii economici

Evenimentul va oferi agenților economici informații despre normele și standardele privind producția, procesarea, comercializarea și distribuția alimentelor. În discuție vor fi luate și măsurile de control și supraveghere a igienei și siguranței alimentare.

Seminarul de informare va avea loc în 16 aprilie, de la ora 10, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri din Timișoara. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere.

Agenda evenimentului

  • 9.45 – 10.00 Înregistrarea participanților
  • 10.00 – 10.15 Mesaje de bun-venit
  • 10.15 – 11.00 Implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP și flexibilitatea cu privire la implementarea unor asemenea proceduri; Ghiduri de bune practici – prevederi legislative și proceduri pentru micii producători și agenți economici

Prezintă specialiști DSVSA: Flavius Nicoară, director executiv; Corina Pădurariu, consilier BAITGAIE.

  • 11.00 – 11.45 Măsuri de inspecție privind condițiile igienico-sanitare pentru domeniul HoReCa; Condițiile de avizare și circuite igienico-sanitare în unitățile publice alimentare, unitățile de învățământ publice și private, saloane de înfrumusețare etc.

Prezintă specialiști DSP Timiș: Dan Laurențiu Cojoc, inspector superior, Serviciu Control în Sănătate Publică; Corneluța Fira-Mlădinesc, medic primar igienă, șef Compartiment evaluare factori de risc din mediul și viața în muncă; Ionuț Căpraru, medic șef în cadrul Departamentului supraveghere în sănătate publică, președinte comisia de examinare.

  • 11.45 – 12.30 Sesiune de întrebări și răspunsuri

Printre principalele aspecte reglementate de pachetul legislativ privind igiena alimentară se numără: condițiile de igienă în unitățile de producție și comercializare a alimentelor, implementarea buletinelor de analize și certificări de calitate, etichetarea corectă a alimentelor, controlul și monitorizarea lanțului de aprovizionare alimentară, gestionarea deșeurilor alimentare, asigurarea trasabilității alimentelor, precum și stabilirea sancțiunilor pentru nerespectarea normelor igienice.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/