Segmentul lipsă al autostrăzii A1 dintre Lugoj și Deva, fără constructor. Singura ofertă depusă este neconformă

autostrada

CNAIR reia licitația pentru contractul de lucrări de pe ultima bucată neterminată din Autostrada A1. La licitație s-a primit o singură oferă, însă aceasta a fost respinsă fiindcă era neconformă. 

„CNAIR anunță că va relua licitația pentru contractul de «Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D» deoarece oferta tehnică depusă de ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) este neconformă.”, anunță compania.

În urma procesului de evaluare, CNAIR a constatat că propunerea tehnică depusă de asocierea turcă este neconformă, în baza prevederilor legale aplicabile în domeniul achizițiilor publice. Cum singura ofertă depusă a fost respinsă, CNAIR a anulat procedura de atribuire și va face demersurile necesare, în regim de urgență, pentru reluarea rapidă a noii proceduri de atribuire pentru acest contract.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Inițial, în cadrul procedurii de achiziție pentru acest contract au fost depuse 9 oferte, dintre care 6 au fost selectate pentru faza a doua. Singura care a înaintat o propunere tehnică a fost asocierea turcă.

Firma care va realiza cei 9,13 km de autostradă, din care 2,13 km de tunel, va avea la dispoziție 10 luni să proiecteze lucrarea și alte 28 de luni pentru execuție, cu un preț estimat de 1,36 miliarde lei, fără TVA. Cele două tuneluri urmează să fie construite între Margina (Timiș) și Holdea (Hunedoara).

banner 970 x 250