Șeful USR Ciclova Română despre primarul comunei, Cătălin Golu: „Nu ești demn de noi și nu vei fi niciodată!”

Pentru Prefectura Caraș-Severin, „epopeea” dizolvării Consiliului Local Ciclova Română s-a încheiat. Consilierii ALDE, care au demisionat de mai bine de o lună, au fost „convinși” ieri de un trimis al Prefecturii să revină asupra deciziilor și totul a fost dat uitării.

Există însă și opinii contrare care acuză în mod direct „matrapazlâcurile” din Consiliul Local Ciclova Română, voci care spun că Prefectura are partea ei de vină în această poveste urâtă. Cristian Coadă, președintele USR Ciclova Română, se arată nu doar dezamăgit de rezolvarea găsită, ci și scârbit de tot ce se întâmplă la nivelul primăriei din localitate.

„Da, am avut dreptate, azi (n.r. miercuri, 22 aprilie) la Primărie a fost mare ședință! După cum am aflat, neoficial însă, fiindcă suntem obișnuiți deja cu «silenzio stampa» în care se află Primăria de când a «plecat» fostul edil al comunei (n.r. Gheorghe Percea, care ispășește o pedeapsă cu închisoarea) că s-au rezolvat toate problemele domnului viceprimar. Să înțelegem că a dat roade «îngenuncherea» lui în fața acelora pe care i-a făcut în toate felurile. Consilierii demisionari au mușcat momeala sau au fost bine «constrânși», din câte știu și am auzit, Tabugan ăsta face minuni de când a trecut la PNL! Ai fost bine sfătuit să «pleci capul» și acum mergi pe ideea aia: ești prieten și cu …, până treci puntea, după ce știi tu ce ai de făcut, ești as în asta!”, scrie pe pagina sa de Facebook Cristian Coadă.

Liderul USR vrea să știe cine a încălcat sau continuă să încalce legea în privința acestor demisii și de ce o face. „Tot din ce se aude, se pare că, conform spuselor domnului prefect Gâfu, demisiile consilierilor sunt nule, nu știu cum poate fi o demisie nulă, dar îi dăm dreptate, el fiind «tata» nostru! Totuși, am o întrebare, cum s-a ajuns la concluzia că sunt demisiile nule, după aproape 2 luni de când au fost înregistrate la primărie?! Și că, tot din spusele lui, la prefectură nu au ajuns! Păi cine trebuia să le trimită, care este procedura când vine vorba de demisia unuia sau a mai multor consilieri, care este legea, cine trebuia sa facă lucrurile astea?! Înseamnă că cineva nu a respectat legea, se trece așa ușor peste asta?! Aproape 2 luni nu am avut consiliu și azi, dintr-o dată, avem din nou?! Cum, cum e posibil? Pare o reprezentație demnă de show-ul «Românii au talent», și încă una reușită!” Referindu-se la ce se întâmplă la Ciclova Română, Cristian Coadă se întreabă unde este „România normală”, unde este încrederea, plecând de la ideea că acești consilieri locali trebuie să se afle în slujba comunității, nu împotriva ei.

Și în privința lui Cătălin Golu, primar numit prin ordinul prefectului Cristian Gâfu, liderul USR are un mesaj clar: „Oricum, ai făcut ce ai făcut, ai recunoscut că ai greșit, ai «îngenuncheat» în fața lor, (n.r. a consilierilor ALDE) le-ai cerut iertare, te-au iertat, măcar ai bunul simț și demnitatea de a mulțumi acelora care s-au întors pentru binele comunei, pentru oamenii din comună, pentru proiectele care sunt în desfășurare! Dar de unde, ai cu cine, ai cu ce, știi cum sau ești «praf»? Nu ești demn de noi și nu vei fi niciodată!”