Şeful Poliţiei Moldova Nouă neagă şpaga de 50.000 de euro

Nicolae Sava a făcut prima declaraţie după ce numele său a apărut în cazul de corupţie care a condus la arestarea vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban.

Toate mijloacele media au anunţat că şeful Poliţiei Moldova Nouă ar fi jucat rolul intermediarului, în sensul că l-ar fi ajutat pe directorul Moldomin Moldova Nouă, Iacob Chişărău, să dea cu titlu de mită 50.000 de euro magistratului timişoreaan pentru ca acesta din urmă să intervină pe lângă trei colegi de-ai săi cu scopul de a soluţiona într-un anumit fel două dosare care privesc societatea minieră. Apoi s-a vorbit despre prinderea în flagrant a lui Sava şi Chişărău, undeva pe raza localităţii Nicolinţ, exact în momentul în care aceştia s-ar fi deplasat spre Timişoara pentru a duce banii judecătorului Şerban. Cert este că procurorii DNA nu au început urmărirea penală şi faţă de Sava, aşa cum s-a întâmplat cu Şerban şi Chişărău. Mai mult decât atât, a doua zi după flagrant, şeful Poliţiei din Moldova Nouă s-a aflat la birou. E adevărat, în aceeaşi zi s-a prezentat la IPJ Caraş-Severin, unde a întocmit un raport despre cele întâmplate.

„Tot ce vă pot spune este că nu am nicio implicare”, ne-a declarat Sava. Acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat cele relatate în presă, spunând că sunt alte instituţii abilitate să facă asta.