Șeful jandarmilor cărășeni pleacă la București!

Alexandru Tobă, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, este de astăzi adjunct al inspectorului general, astfel că va pleca la București pentru a-și exercita atribuțiile ce-i revin prin noua funcție.

Bogdan Enescu a fost schimbat din funcția de inspector general, după ce i-a expirat ieri împuternicirea, atribuțiile fiind preluate de colonelul Alin Mastan, prim adjunct al Directorului General al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. S-au produs și alte schimbări în funcțiile esențiale ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Totul, prin ordinul emis de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

În funcția de prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major a fost împuternicit colonelul Liviu Uzlău, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din I.G.J.R.

Adjunct al lui Alin Mastan pe probleme de logistică devine de astăzi colonelul Alexandru Tobă, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin. Reșițeanul Alexandru Tobă a preluat conducerea IJJ Caraș-Severin în vara anului 2018, din postura de adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. În anii 2004-2005 a făcut parte din cadrul Detaşamentului Internaţional al Jandarmeriei Române de Menţinere a Păcii în Kosovo, sub egida ONU.

Adjunct pe probleme de resurse umane și pregătire rămâne colonelul Marian Brâncoveanu.