Ședință ratată la Oravița! PSD a pus punct întâlnirii după doar 5 minute

consilieri psd oravita

Consiliul Local Oravița nu a dezbătut astăzi niciun proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, cu excepția alegerii președintelui de ședință, din cauza absenței mai multor consilieri, dar și a primarului Dumitru Ursu, cel care era de altfel inițiatorul proiectelor.

Mai multe proiecte de hotărâre care necesitau o majoritate calificată (două treimi – votul a 12 consilieri) au fost propuse de primarul Dumitru Ursu spre dezbaterea aleșilor locali. Însă la apelul nominal al consilierilor, 7 au lipsit de la ședința ordinară de astăzi. Este vorba de doi consilieri PMP și un consilier Pro România, care și-au anunțat absența, și alți 4 consilieri – trei de la Pro România și unul de la PNL, care au lipsit nemotivat.

Deoarece mai toate proiectele de hotărâre necesitau majoritatea calificată, Marțian Lepa – liderul consilierilor PSD, a propus suspendarea ședinței. Reprezentantul social-democraților orăvițeni a subliniat și lipsa primarului Ursu de la întâlnire în contextual în care toate proiectele de pe ordinea de zi erau inițiate de edilul-șef al Oraviței.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Părerea mea e, dacă domnul primar nu este prezent la ședință, în calitate de inițiator al proiectelor, să suspendăm ședința și să fim convocați pentru altă dată, și așa suntem doar 10 și nu avem cvorum pentru majoritatea calificată. Am stabilit aproape la fiecare ședință ca inițiatorul să fie prezent pentru a ne expune oportunitatea proiectelor de hotărâre și se pare că solicitările noastre nu sunt luate în seamă. Prin urmare, vă propun suspendarea ședinței convocate astăzi”, și-a argumentat propunerea președintele PSD Oravița, Marțian Lepa.

Punctele care ar fi trebuit dezbătute astăzi pot fi consultate AICI.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/