Ședință festivă pașnică pentru omagierea Revoluției române la Timișoara. Consilierii locali au tras chiulul!

Tradiționala ședință festivă din data de 16 decembrie de la Consiliul Local Timișoara a fost una mult mai pașnică față de cele din anii anteriori. De data aceasta, revoluționarii nu au mai fost atât de mânioși, dar primarul Robu tot nu a scăpat de reproșurile dure ale unei doamne care a militat în 1989 pentru libertate. În schimb, ședința a fost „boicotată” de consilierii din opoziția de pe plan local, iar la 29 de ani de la începerea evenimentelor care au schimbat cursul destinului țării, doar șapte aleși locali au fost prezenți!

De altfel, primarul cu acest lucru a și început discursul de ședință, după ce s-au ascultat Imnul de stat al României, Imnul Timișoarei și Imnul golanilor. „Îmi lasă un gust amar să văd pe laturile acestui careu unde de obicei stau consilierii locali, sunt prezenți unii dintre ei întotdeauna când încearcă să facă ceva împotriva Timișoarei, iar astăzi vedem o mulțime de scaune libere! Regret că și o parte dintre colegii liberali lipsesc. Le-am transmis un sms corespunzător și o să am o discuție cu dânșii, să văd de ce au lipsit la ședința de astăzi. PNL este reprezentat, la fel ca și UDMR-ul. Mi se pare inadmisibil să nu fie nimeni de la aceste grupuri politice pe care le cunoașteți cu toții”, a spus edilul.

Altfel, primarul a cinstit memoria eroilor căzuți la Revoluție. Ulterior, toți reprezentanții asociațiilor de revoluționari au luat cuvântul. Primul a fost Ioan Ieremia, fostul director al Teatrului Național Timișoara, care a punctat din nou despre mai vechea sa dorință, și anume, ridicarea unei statui pentru poetul național Mihai Eminescu. La un moment, o revoluționară s-a dus în fața primarului și l-a certat aprins pe primar, care a stat și a ascultat-o fără să spună nimic. Femeia i-a spus că țara este furată și i-a reproșat că nu este primită în audiență la Robu.

Continuă „războiul rece” cu PSD-ul

Consilierii PSD și ALDE au lipsit de la ședință festivă, în contextul în care la ultimele ședințe de plen sau dezbateri publice, între primar și Dan Idolu, liderul grupului PSD, au fost discuții foarte aprinse. Edilul a spus că i-a certat și pe consilierii liberali absenți, și a mai spus că doi dintre ei știa că au lipsit motivat. Cât despre decizia altor partide, Robu a precizat că este inacceptabilă. „Sunt dezamăgit de absenteismul inadmisibil de ridicat la ședința omogială de astăzi. Singur, nu suntem absurzi, putem înțelege câte o absență, motivată și ea. Și sunt absențe motivate, despre două știu, din rândul colegilor mei. Dar să lipsești în bloc este evident că este un semnal, o decizie de partid. Așa ceva este inadmisibil! Eu voi lămuri lucrurile să văd dacă ceilalți colegi de la care nu am primit niciun feedback în urma mesajului meu de muștruluire au avut motive să lipsească”, a precizat Robu la declarațiile acordate după ședința festivă.

Primarul a punctat din nou că în tinerețe a avut de suferit din cauza regimului comunist. „Trebuie să învățăm din lecțiile trectului, iar poporul român – în majoritatea sa covârșitoare, acea componentă care a avut neșansa să trăiască în comunism – știe ce are de făcut pentru ca așa ceva să nu i se mai întâmple. Eu am trăit până la o anumită vârstă în acel sistem, în el m-am născut. Am avut de suferit, penttu că tatăl meu a fost deținut politic și am crescut într-un climat anticomunist. Așa m-am manifestat pe tot parucrusl vieții și nu am făcut compromisuri cu vechiul sistem, asumțându-mi și lucruri negative legate de cariera mea, dar pe care le-am dat uitării”, a mai spus Robu.