Ședință festivă, cu oaspeți din Italia

Primarul Comunei Pesaro a fost astăzi prezent la Reșița, pentru a da startul documentelor de înfrățire cu omologul său din Reșița. Oaspetele a luat cuvântul în fața consilierilor, dar și a oamenilor de afaceri italieni care au fost prezenți în sală.

Luca Ceriscioli, primarul localității italiene s-a declarat încântat de faptul că a avut ocazia să întoarcă vizita oficialilor români. Astfel că, astăzi au și început demersurile de înfrățire. Practic, vizita italienilor în oraș se va întinde până duminică, timp în care vor vizita mai multe obiective, importante pentru Reșița.

„Comuna Pesaro a fost tot timpul interesată de relațiile de prietenie. Noi facem acele lucruri pe care Uniunea Europeană ni le cere, respectiv, să încercăm să îi apropiem pe oameni. Prima dată, este important să ne cunoaștem, apoi să scriem proiecte împreună. După vizita de astăzi vom pune bază înfrățirii”, a declarat Luca Ceriscioli, edilul-șef din Pesaro.

Deși Reșița este înfrățită cu mai multe localități din Europa, semnarea documentelor de înfrățire este un bonus pentru perioada 2014-2020 pentru scrierea documentelor tranfrontaliere, care să le aducă bani comunităților locale.

“Astfel de acțiuni sunt importante pentru Reșița pentru că ne dorim implementarea unor proiecte comune. Primele contacte au fost stabilite prin reprezentanții bisericii ortodoxe și catolice și le mulțumesc pentru acest lucru”, a spus edilul-șef, Mihai Stepanescu.

În urma discursurilor pe care le-au ținut în plen, cei doi aleși și-au schimbat cadouri simbolice, după care s-a dat startul ședinței extraordinare. Ordinea de zi a cuprins doar trei proiecte de hotărâre, legate de sistemul de termoficare al Reșiței, dar și la completarea Actului Constitutiv și a Statutului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri Caraș-Severin.