Ședința De Îndată de la Caransebeș a adus liniște printre consilierii locali! Restul proiectelor la ședința ordinară

explo 1000x200

După ce primarul Felix Borcean le-a explicat, în ședință de Consiliu Local De Îndată, necesitatea aprobării unui proiect de hotărâre care, și așa produce pagube Primăriei Caransebeș, liberalii au ridicat mâna la vot. 

Consilierii PNL au fost cei care s-au abținut în urmă cu o săptămână la același proiect de hotărâre, fără a prezenta un motiv foarte bine întemeiat, oferind explicații prin președintele Andrei Ungur, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, care a fost prezent la ședință.

Cum lucrurile au ajuns, prea departe, situația creeată nefiind atributul aparatului actual, primarul Felix Borcean a insistat ca acest proiect de fie aprobat, pentru că, în alte condiții tot Primăria plătește penalitățile de întârziere, și sunt 400 de lei pe zi, la suma totală de 400.000 de lei, cât datorează proprietarului.

Povestea acestui teren a fost explicată și de juristul Primăriei Marius Colța. Este vorba de o doamnă care, după anii 90 a solicitat retrocedarea unui teren într-o zonă spre Balta Sărată. După toate procedurile de legalitate, femeia a constatat la preluarea terenului că pe o porțiune de peste 3000 de m.p., fostul Enel, acum Distribuție Banat avea montați 11 stâlpi de curent și un post de transformare de medie tensiune, toate montate de foarte demult, anii 50-60, care deservește cu electricitate întreaga zonă Balta Sărată și spre Buchin. Femeia a venit din nou la Primărie pentru a cere despăgubiri și administrația locală s-a judecat ani de zile cu ea, până când procesul a fost pierdut de către Primărie fiind declarat de utilitate publică, în 2018 când Consiliul Județean a dat o hotărâre. După ce femeia a câștigat procesul s-a ajuns la executare silită. Cum consilierii locali au cerut evaluări ale terenului și prețul de 25 de euro pe m.p. li s-a părut mult, s-a ajuns într-un impas și, conform legii s-a solicitat sprijinul unei comisii județene de negociere directă. În procesul verbal de la ședință s-a menționat că Primăria Caransebeș trebuie să achite proprietarei prețul de 22 de euro pe m.p. pentru cei peste 3000 de m.p., astfel că juriștii Primăriei, ca să pună în aplicare acea decizie au solicitat, prin primarul Felix Borcean girul Consiliului Local pentru a încheia această situație nedorită de nimeni.

Consilierii Locali au votat proiectul de hotărâre în unanimitate, astfel că din bugetul local proprietara acelui teren va primi suma de 400.000 de lei.

Pe ordinea de zi au mai fost câteva proiecte care făceau referire la aprobarea bugetului pentru societățile la care Consiliul Local este acționar (Transal Urbis, Gugulania Land și Cazare și Servicii SRL), însă au fost respinse pentru că nu au întrunit majoritatea votului aleșilor locali. Asta după ce consilierul USR Dragoș Curelea a menționat că aceste proiecte, fiind vorba de buget trebuie studiate înainte, ori în ședința De Îndată de astăzi timpul a fost prea scurt. În aceste condiții proiectele de buget vor fi supuse, din nou aprobării în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni.

banner 970 x 250