Ședința de îndată de Consiliu Local Timișoara, cu succes, la a doua strigare! „Nu stăm nicicare încălțați în fața ușii să vedem dacă vine un mesaj de la primărie”

Luni dimineața, consilierii locali timișoreni s-au întâlnit „în reluare” pentru ședința de îndată programată inițial vineri, la prânz. Pentru trei subiecte de patrimoniu, s-a întrunit cvorumul necesar, cu 20 de consilieri prezenți, dar unii consilieri au ridicat din nou problema despre haosul în care se lucrează de luni bune în primărie.

Vineri nu au fost 18 consilieri, numărul minimum de voturi pentru un proiect de patrimoniu, conform legii. Consilierul local PSD Andra Bloțiu (foto) a ridicat problema că nu e normal cum sunt chemați aleșii locali la comisii și la ședințe. „Ne-ați criticat că am boicotat ședința. Nu a fost boicot, a fost un protest la felul în care este organizat totul în această primărie. În ultima vreme am fost anunțați cu o oră înainte de ședințele de comisii, și nu mi se pare normal. Nu stăm nicicare încălțați în fața ușii și poate primi un mesaj de la primărie să venim pentru o comisie. Faptul că ne întâlnim a treia oară pentru un proiect eu zic că este o problemă. Nu așa ar trebui gestionată această situație”, a precizat Bloțiu.

Robu a precizat că urgențele sunt din cauza proiectelor pe fonduri europene. „Este o perioadă în care trebuie să ne întâlnim mai des, imprevizibil, pentru că vrem să maximizăm numărul de proiecte și valoarea lor pe fonduri europene. Noi avem acoperită, de departe, toată suma la dispoziție. Mai nou, am fost acuzat că am luat din banii altora pentru Timișoara. Atât doar că nu am dat din banii Timișoarei pentru alții. Apreciez prezența astăzi și la o oră neobișnuită. Trebuie să facem lucruri care nu s-au făcut în istorie niciodată”, a precizat Robu, despre ședința reconvocată luni la ora 10.

Pesedistul Dan Idolu a precizat și el că lucrurile ar trebui să intre în mersul lor normal. „Și noi am aprecia dacă s-ar lucra sistematic, planificat, organizat, predictibil. E vorba de toți colegii noștri care ar trebui să lucreze într-un ritm normal. Am aflat că miercuri s-ar putea să avem iar ceva urgent. De ce trebuie să avem ceva urgent?”, a precizat Idolu, cu referire la ședința de plen de miercuri după-amiază.