Securizarea granițelor Timiș – Serbia pentru Spațiul Schengen

conferinta securitate granite timis serbia
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Poliția de Frontieră Timișoara face eforturi pentru a întări securitatea pe cei 550 de kilometri de graniță cu Serbia. Investițiile sunt făcute în vederea aderării terestre la Spațiul Schengen.

Alături de autoritățile din Serbia, se derulează proiectul de importanță strategică „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.” Valoarea lui se ridică la 13,8 milioane de euro.

„Proiectul va eficientiza activitățile operaționale comune în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor transfrontaliere în zona de graniță România-Serbia, îmbunătățind condițiile de muncă pentru polițiștii cu atribuții în gestionarea securității zonelor de graniță prin reabilitarea sediilor unităților de poliție de frontieră”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

În România, vor fi reabilitate și modernizate structuri ale Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, efectuându-se lucrări de reabilitare și extindere a Sediului Centrului de Conferințe Vârciorova ce va fi utilizat pentru instruirea personalului. La Moldova Veche va fi construit un ponton de andocare a navelor utilizate în patrulare pe Dunăre.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Partenerii sârbi din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Serbia se vor dota cu echipamente specifice asigurării siguranței frontierelor prin achiziția unor piloni dotați cu aparatură de supraveghere modernă.

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/