Secretul succesului Simonei Halep la Wimbledon stă bine ascuns la Gărâna!

Este fără îndoială cea mai iubită sportivă din zilele noastre, numele ei fiind pe buzele tuturor atunci când se vorbește despre performanță. Un fost ministru al Educației, ajuns la Gărâna, a lansat însă o ipoteză la care nu s-ar fi gândit nimeni. Nici măcar Simona Halep!

La mijlocul lunii iulie ne bucuram că Simona Halep devenea prima româncă ce câștiga titlul la Wimbledon. Tot atunci aflam de la Simona Halep că în România nu avem terenuri pe iarbă unde să se antreneze sportivii și că ea însăși a deprins tactica direct la Wimbledon. „Nu am avut niciodată terenuri de iarbă în România. La Wimbledon am învățat să joc pe această suprafață. Prima dată în 2007, când am jucat la junioare aici”, a fost declarația sportivei.

Nimic mai fals! O contrazice Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației pe vremea Guvernului Boc.

„Am descoperit secretul câștigării turneului de la Wimbledon de către doamna Halep: singurul teren de tenis cu gazon din România. E la Gărâna (Wolfsberg), iar dl. Vasile, ochiul vigilent al satului mi-a spus în șoaptă, după două sticle de țuică de gutui că doamna Halep a făcut un cantonament secret aici, deghizată într-o școlăriță adolescentă. A recunoscut-o pentru că nu prea înțelegea regionalismele”, povestește Daniel Funeriu.

Din păcate nici măcar Simona Halep nu își amintește de experiența de la Gărâna. Asta deși localitatea dedicată jazzului și ceva mai nou, folkului, găzduiește chiar și o competiție de tenis anuală, denumită sugestiv Cupa Gărâna Open, organizată de aproape două decenii. Chiar dacă spectatorii stau prin tufele de după garduri pentru a urmări jocul, iar terenul nu este nici pe departe la nivelul celui de la Wimbledon, Gărâna rămâne singura localitate din România unde sportul alb se joacă pe iarbă.