Seară science fiction cu scriitorul Dan Botgros

dan botgros mario balint ceremonii resitene
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Conferința „Creația inversă: noul Adam” se înscrie în seria de evenimente „Ceremonii reșițene” găzduite de Muzeul Banatului Montan.

Al doilea eveniment din proiectul inițiat de Societatea Metarsis îi aduce în fața publicului pe scriitorul și realizatorul radio-tv Daniel Botgros alături de jurnalistul de război Mario Balint. Cu acest prilej, Daniel Botgros va vorbi despre inteligența artificială și posibilitatea creării unui nou om de către aceasta într-un viitor îndepărtat. Această temă este abordată pe larg și în romanul său, „Adam”, publicat în 2020. Despre „Adam”, dar și despre „Respiră”, carte publicată de Daniel Botgros în 2022, va vorbi celor prezenți jurnalistul Mario Balint.

 „Adam imaginează o societate peste mii de ani în care omul este înconjurat de tehnologie într-o asemenea măsură încât este practic pierdut în tehnologia care aproape că nu mai are nicio legătură cu omul. Cineva din acel viitor găsește un fragment de ADN și recreează un om. Adică ei îl fac pe noul Adam. În romanul „Respiră”, pe Pământ apar ființe dintr-un alt univers care cred și ele în creatorul lor. Într-un gest religios, îi readuc cumva pe cei dispăruți cu care pământenii se pot întâlni în interiorul acestor ființe din alt univers. Dar o organizație subversivă pune mâna pe aceste ființe și le folosește după bunul plac. Personajul principal este un polițist care a pierdut pe cineva și trece printr-o experiență foarte stranie cu aceste ființe”, a dezvăluit Dan Botgros despre romanele sale.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Trebuie precizat că, anul trecut, romanul „Respiră” a primit premiul I la Romcon, convenția națională a cluburilor și autorilor de science fiction din România. Așadar evenimentul programat la muzeul reșițean pe 23 aprilie la ora 18:00, reprezintă un bun prilej de dialog pentru pasionații de science fiction. Pe lângă dezbateri, „ceremonia” va mai cuprinde momente muzicale susținute la pian de elevii Andrei Kieszviemmer și Melia-Antonia Charalambous.

afis ceremonii resitene dan botgros muzeul banatului montan

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/