Seară de excepție în Timișoara! Clasă, rafinament și foarte multe zerouri în conturi. Gala Excelenței în Afaceri – locul pentru cei mai buni antreprenori

Pasiunea pentru business, munca și perseverența în afaceri au fost premiate. Antreprenori de TOP la Topul Firmelor din județul Timiș.

Evenimentul, devenit unul de referință în vestul țării, cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri a ajuns la cea de-a 26-a ediție și a reunit peste 900 de antreprenori, fiecare cu rezultate impresionante în domeniul său de activitate: Cercetare-Dezvoltare și High-Tech, Industrie, Agricultură – Silvicultură- Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism.

Sub organizarea Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, în cadrul galei din acest an au fost oferite premii și distincții pentru cele peste 1800 de firme care au reușit să se claseze pe locurile I, II și III. De asemenea, 212 firme, a căror fidelitate și perseverență le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii șapte ani au fost distinse cu Trofeul de Excelență.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, cel care a și înmânat mare parte din premii, a vorbit despre importanța dezvoltării economice a județului:

„Dezvoltarea economică a județului, dezvoltarea educațională, socială, se bazează pe mediul de afaceri. Avem un mediu de afaceri în județul Timiș, solid, un mediu de afaceri bine pus la punct și aici trebuie să felicit și Camera de Comerț care are rolul, timp de 26 de ani de activitate, să pună umărul la ceea ce înseamnă acest mediu de afaceri din județul Timiș. Suntem în top și la nivel național, iar acest lucru arată foarte clar perseverența, seriozitatea celor care își desfășoară activitatea economică aici în județul Timiș și nu pot decât să-i felicit, să-i asigur de toată deschiderea și sprijinul din partea Consiliului Județean Timiș.

Din păcate este și o situație delicată, trebuie s-o recunoaștem, la nivelul județului Timiș rata șomajului este de 0,9 %, ceea ce ne dă bătaie de cap pe de-o parte, pe de altă parte ne bucură pentru că oamenii au un loc de muncă sigur, stabil, își desfășoară activitatea, pe partea cealaltă e greu pentru companii de a-și mări activitatea și pentru noi de a găsi o variantă să atragem noi investiții. Încercăm să găsim tot felul de variante și cu sprijinul Guvernului care a mărit contingentul de extracomunitari, care să desfășoare activitatea aici în județul Timiș, dar și prin programele de atragere a românilor din străinătate să vină acasă. 

Pe plan administrativ avem o rețea totuși destul de densă de drumuri județene, aproximativ 1.300 de km, am preluat și foarte multe drumuri comunale care erau interesante pentru că realizau anumite legături și la momentul ăsta sunt 10 proiecte de infrastructură rutieră în derulare pe fonduri guvernamentale, sunt 3 proiecte pe fonduri europene și încă 5 proiecte din bugetul propriu al Consiliului Județean, toate pe infrastructură rutieră. La momentul finalizării acestor proiecte, anul 2020, anul 2021, vom putea discuta de o rețea de infrastructură rutieră județeană bine pusă la punct, cu 0 km drum de pământ.

Și în ceea ce privește banii primiți în urma ultimei rectificări bugetare acordate de Guvernul Dăncilă, nu problema cea mare este de a consuma banii ci de a avea capacitatea firmele să lucreze la numărul de proiecte care se desfășoară în județ. Sunt peste 120 de proiecte pe fonduri guvernamentale, proiecte pe fonduri europene, proiecte care deja au prins contur și sunt în lucru și din păcate ați văzut că au fost și situații în județul Timiș unde s-au blocat lucrările din incapacitatea firmei de a ține ritmul așa cum a fost stabilit în cadrul contractului de lucrări. A primit județul Timiș finanțare, Consiliul Județean, au primit și OAT-urile, bineînțeles unii mulțumiți, alții mai puțin mulțumiți, niciodată nu poți să-i mulțumești pe toți, cred că asta este și cea mai mare greșeală ar fi sau formula eșecului să încerci să-i mulțumești pe toți și atunci eșecul e garantat”

Susținător și promotor al mediului de afaceri, ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, prezent în Timișoara a declarat:

„Mă bucur foarte mult că pot participa la un astfel de eveniment pentru zona de business, pentru că cei care lucrează în business, sunt în business, știu foarte bine că sunt un susținător al mediului de afaceri, ca mentalitate, ca și măsuri, dar dincolo de chestiunea asta, mă bucură foarte mult că Timișul este un județ în care afacerea prosperă, este foarte bine pentru întreaga țară. Trebuie să ne uităm și la măsurile care au fost luate cu ajutorul cărora să spunem, afacerile în toată țara, nu numai în Timiș, s-au dezvoltat, de la măsuri de fiscalitate pentru IT-iști, pentru constructori, ajutoare de stat date de către Guvernul României pentru diferite proiecte și multe, multe altele”

Din păcate întreaga țară se confruntă cu lipsa forței de muncă, pentru că din păcate țările dezvoltate din vestul Europei au atras fără nicio problemă, de fapt asta e economia, nu poți să-i blamezi, au creat condiții mai bune, salarii mai bune. Tocmai de aceea s-au și luat anumite măsuri, poate de unii contestate, vis-a-vis de medici, vis-a-vis de profesori, vis-a-vis de alte categorii, astfel încât să rămână totuși în țară și să lucreze în România. Aceste măsuri continuă, vor avea efecte și pe termen mediu, dar nu e suficient, pentru că spuneam nu doar salariul este cel care te ține în țară, condițiile de viață, infrastructură, de sănătate, de transport, de educație sunt cele care determină un român să rămână acasă sau să se reîntoarcă în România, așa că este efort să zic continuu, indiferent cine este la guvernare ar trebui să aibă aceeași preocupare, să creeze în România condiții pentru ca oamenii să trăiască aici și nu să se ducă în altă parte.”

Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul Centenarului, cea din acest an a marcat Internaționalizarea. CCIAT a organizat misiuni economice, delegații de afaceri, vizite și participări cu stand la târguri și expoziții internaționale, în țări și regiuni “țintă”, acțiuni care au avut ca scop intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, creșterea numărului investițiilor străine în județul Timiș și promovarea produselor autohtone pe aceste piețe. Tocmai de aceea sărbătoarea a fost dublă pentru CCIAT. În cadrul ”Forumului Internațional de Afaceri Republica Cehă – Federația Rusă – Grecia – România” s-au creat conexiunile perfecte pentru un mediu de afaceri sănătos, iar Gala Excelenței a demonstrat partenerilor străini puterea județului Timiș, cel pentru care se duc negocierile în afaceri.

Ca în fiecare an, CCIA Timiș a acordat premii și distincții speciale unor firme pentru realizările de excepție în diferite domenii de activitate și de asemenea pentru momentele aniversare.
Patru mari și grei: EUROCCOPER, punct de referință în ceea ce privește activitatea de logistică, transporturi și servicii vamale, MAXAGRO, unul din cei mai mari producători agricoli din vestul țării și TVR TIMIȘOARA au fost onorați cu premiul pentru cei 25 de ani de existență, iar Biroul Timișoara al Societății de Avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen a primit diploma aniversară pentru 15 ani de activitate.

Fie ca cel mai bun să câștige. Unul a luat trofeul cel mare, dar nici ceilalți nu au fost mai prejos. Ovidiu Șandor – câștigătorul premiului Ernst&Young Entrepreneur Of The Year Romania 2018, recunoscut în cadrul galei World Entrepreneur Of The Year 2019, alături de alți 60 de câștigători naționali din întreaga lume, fondator al CEO Mulberry Development, a fost distins cu Trofeul de Excelență în Antreprenoriat, iar medicul Adrian Bădescu, fondator Clinicile MEDICI’S și Corin Cîrcotă, fondator al companiei FLEXIK, au primit Distincția de Excelență în Antreprenoriat, în calitate de finaliști ai competiției naționale Entrepreneur Of The Year Romania 2018.

În calitate de unic partener național al Programului Climate KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, CCIA Timiș a acordat pentru a 4-a oară Trofeul de Excelență Climate Kic.

Pentru că a fost o seară de gală cu pretenții nu puteau lipsi nici momentele artistice de excepție susținute de Lois Muntean, violonistă, elevă a Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, trupa rock „The Different Class”și Clubul de dans sportiv “Sportim Dance”. Grupul basarabean Brio Sonores a încântat audiența cu un concert extraordinar de operetă.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/