Se vede tot! Lugojul are sistem de supraveghere video, după doi ani de așteptare

Primăria Municipiului Lugoj efectuează zilele acestea ultimele teste în vederea punerii în funcțiune a sistemului de supraveghere video a orașului.

Valoarea achiziției este de 411.688,83 lei, TVA inclus, investiția fiind realizată de către Primărie, cu obiectivul de a supraveghea traficul și de a crește siguranța cetățenilor municipiului.

Sistemul este format din 60 de camere video de înaltă rezoluție, cu vedere pe timp de noapte. Mai mult decât atât, camerele amplasate pe arterele de intrare în municipiu înregistrează numerele de înmatriculare ale mașinilor, iar o parte dintre ele beneficiază de zoom optic 32x.

„În ceea ce privește operarea acestui sistem, precizăm că la sediul Poliției Municipiului Lugoj, respectiv sediul Poliției Locale Lugoj, Primăria Lugoj a amenajat câte un centru de comandă dotat cu birouri noi, calculatoare noi și televizoare pentru a vizualiza conținutul camerelor pe un ecran cât mai mare. Conținutul video se înregistrează și are o valabilitate de minim 30 de zile, potrivit legislației în vigoare. Săptămâna viitoare se preconizează predarea sistemului către Poliția Națională și Poliția Locală , care vor opera sistemul de supraveghere.”, a comunicat Primăria Municipiului Lugoj.

Camerele vor fi amplasate pe toate arterele cu trafic intens din municipiul Lugoj, dar și în diverse alte locuri precum Piața Drăgan, Zona Unic, Piața Victoriei, Piața Agroalimentară Timișul sau parcurile orașului.