Se stropește din nou împotriva țânțarilor la Timișoara, de la sol și din aer

Primăria Timișoara reia acțiunea de dezinsecție. Astfel, în perioada 12 – 23 august, se va stropi împotriva țânțarilor atât de la sol, cât și din aer pe domeniul public al orașului.

O nouă rundă de dezinsecție are loc pe domeniul public al Timișoarei. Potrivit reprezentanților municipalității, firma cu care primăria are contract, Coral Impex din Ploiești, va stropi împotriva țânțarilor de la sol, dar și din avion, în perioada 12 – 23 august.

În această perioadă, crescătorii de albine sunt rugați să scoată stupii de albine în afara ariei de stropire. Reprezentanții instituției informează că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, însă locuitorii sunt sfătuiți să evite să treacă sau să stea în zona de acțiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluții de combatere a țânțarilor și a larvelor acestora, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficiență ridicată, facem un apel la toți cetățenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curățeniei în gospodăriile proprii și lucrări de combatere a muștelor, țânțarilor și a altor insecte producătoare de disconfort”, a transmis Primăria Timișoara.

Timișorenii care nu se conformează riscă amenzi între 500 și 1.000 lei, iar persoanele juridice, între 1.000 și 2.500 lei.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea serviciilor de dezinsecție, perioada de efectuare va fi prelungită.