Se stropește din nou împotriva țânțarilor, inclusiv din aer, la Timișoara

Primăria Timișoara informează că de mâine, 5 iulie, reîncepe operațiunea de stropire împotriva țânțarilor. Serviciile de dezinsecție se vor efectua atât de la sol, cât și din aer.

Potrivit Primăriei Timișoara, noua rundă de dezinsecție se va desfășura de mâine, 5 iulie, și până în data de 16 iulie. Astfel, se va stropi de la sol, cu ajutorul unor utilaje, pentru combaterea țânțarilor între orele 22.30 și 05.00, iar din avion, între orele 05.30 și 09.00, dar și între 18.00 și 21.00.

În aceste perioade, crescătorii de albine sunt rugați să scoată stupii de albine în afara ariei de stropire. Reprezentanții instituției informează că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, însă locuitorii sunt sfătuiți să evite să treacă sau să stea în zona de acțiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluții de combatere a țânțarilor și a larvelor acestora, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

leader board 728 x 90 px

Pentru ca tratamentele să aibă o eficiență ridicată, facem un apel la toți cetățenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curățeniei în gospodăriile proprii și lucrări de combatere a muștelor, țânțarilor și a altor insecte producătoare de disconfort”, a transmis Primăria Timișoara.

Timișorenii care nu se conformează riscă amenzi între 500 și 1.000 lei, iar persoanele juridice, între 1.000 și 2.500 lei.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea serviciilor de dezinsecție, perioada de efectuare va fi prelungită.