Se strigă adunarea la pedalat pe Valea Cernei!

explo 1000x200

Iubitorii de cicloturism sunt invitați să pedaleze, la sfârșitul săptămânii, pe traseul Băile Herculane-Orșova, cu opriri la Sfinxul Bănățean, Piatra Colibata, satul Bârza și ansamblul morilor de apă de la Topleț.

Duminică, 9 mai, începând cu ora 10.00, membrii Clubului Montan Herculane strigă adunarea și invită pasionații de ciclism să se alăture inițiativei lor de a parcurge un traseu de 36 de kilometri pe relația Băile Herculane-Orșova și cu vizitarea mai multor obiective turistice din zonă. Doritorii se vor întâlni în zona gării din stațiune.

La acest eveniment nu există limită de vârstă, însă pentru a face față traseului propus de organizatori, care are o durată de aproximativ patru ore, cu tot cu pauze, participanții ar trebui să aibă o condiție fizică medie. „Plimbarea de duminică devine o tradiție în valea noastră și se va desfășura pe unul dintre traseele cicloturistice din împrejurimile Herculanelui, și anume, pe traseul C 1, care face legătura între Băile Herculane și Orșova. Acesta este presărat cu obiective turistice interesante: Sfinxul Bănățean, Piatra Colibata, satul Bârza, ansamblul de mori cu apă de la Topleț, traseul oprindu-se în orașul de pe Dunăre, la Orșova. Este un traseu de cross bike relativ ușor de parcurs, însă participanții ar trebui să aibă o condiție fizică medie, pentru că vorbim, totuși, de 36 de kilometri. Traseul este trecut și pe GPS, cu cod QR, și poate fi accesat de toată lumea din zona media și online.”, ne-a declarat Doru Coșei, membru în cadrul Clubului Montan Herculane.

banner 970 x 250