Se schimbă conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa?! Silviu Hurduzeu: Managerul Dumitru Secăşan a fost evaluat!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Instalat la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa în perioada în care preşedinte al Consiliul Judeţean Caraş-Severin era Sorin Frunzăverde, managerul Dumitru Secăşan a fost evaluat acum sub administraţia Hurduzeu.

Potrivit Ordinului nr. 112/2007 al ministrului Sănătăţii, modificat prin Ordinul nr. 286/2012, privind criteriile de performanţă în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen, activitatea managerilor de spitale publice trebuie evaluată anual. „Evaluarea activității managerului spitalului public pentru anul calendaristic precedent se face până la data de 30 aprilie a anului următor. Sunt evaluați managerii care au contractul de management în perioada de valabilitate și au condus spitalul public respectiv pe o perioadă de cel puțin 6 luni în anul evaluat“, stipulează actul normativ. Evaluarea anuală efectuată pe baza criteriilor de performanță se face prin raportare la indicatorii de performanță asumați prin contractul de management.

Aflat la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din anul 2009, manager interimar până la 1 decembrie 2010, respectiv manager al spitalului din 2010 până în prezent, Dumitru Secăşan a fost evaluat de administraţia Hurduzeu. Consiliul Judeţean Caraş-Severin a anunţat în luna aprilie că preşedintele Silviu Hurduzeu a semnat în 30 martie documentul care atestă că, pentru activitatea desfăşurată în anul 2016, managerul Dumitru Secăşan a obţinut calificativul „Bine“. Conform normativelor în vigoare, „contractul de management se menţine, în perioada de valabilitate a acestuia, pentru managerii spitalelor publice care au obţinut calificativele «foarte bine», «bine» sau «satisfăcător»”. În consecinţă, comisia de evaluare a recomandat menţinerea contractului de management, care a fost prelungit pe o perioadă de 3 luni: de la 1 martie 2017 până la 31 mai 2017.

În data de 9 mai 2017 va avea loc etapa eliminatorie din cadrul concusului pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului, anunţat pentru 18 mai 2017. Din informaţiile noastre neoficiale, Dumitru Secăşan nu ar mai intenţiona să candideze pentru această funcţie, favorit pentru preluarea noului mandat de manager fiind Waldemar Murgu. Potrivit paginii sale de facebook, acesta este de loc din Reşiţa, trăieşte în Timişoara şi a absolvit Dreptul la Arad. A fost manager general al Meggle România, companie de origine germană specializată în dezvoltarea, producerea şi vânzarea produselor lactate şi a brânzeturilor.