Se reabilitează dispensarul medical al glimbocenilor

Dispensarul comunal din Glimboca va fi reabilitat din fonduri guvernamentale. Proiectul a primit finanțare pe PNDL 2, în sumă de 90.000 de lei, din care 25% este cofinanțarea administrației publice locale.

Potrivit primarului Petru Crîsnic, dispensarul comunal dispune de o suprafață de peste 400 mp, în centrul comunei, licitația a fost organizată și urmează ca firma de construcții să înceapă lucrările.

„Am ținut cont când am întocmit proiectul și de avertismentele și procesele-verbale făcute de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, astfel că proiectul prevede realizarea de toalete pentru pacienți, care înseamnă amenajarea unui spațiu atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, va fi reabilitată sala de așteptare, sala de medicamentație, biroul asistentelor, al medicului, apoi holul de intrare și schimbarea geamurilor cu unele din termopan”, ne-a declarat Petru Crîsnic, primarul comunei Glimboca.

Termenul de finalizare a proiectului este luna noiembrie, în cadrul dispensarului lucrând un medic de familie și o asistentă, precizează primarul, care a menționat că este mulțumit că după foarte mult timp a soluționat situația juridică a clădirii ce adăpostește dispensarul medical.

„Clădirea respectivă era a Cooperației, fosta Cooperativă de Consum Glimboca. Dispensarul fiind la etajul I, am întâmpinat o serie de probleme privind intabularea, ca să nu mai vorbesc de banii cheltuiți. Terenul este al Primăriei, la parter se afla Cooperativa, iar la etaj – dispensarul. Puteam să pierd finanțarea pentru că nu aveam intabularea terminată. Și, de aceea, am început o campanie de intabularea a domeniului public și privat al comunei Glimboca”, precizează primarul Petru Crîsnic.