Se pregătește un nou festival dedicat refugiaților, la Timișoara, cu ateliere interculturale de gătit și proiecții de film

1000x100 (1)

La Timișoara se pregătește un nou festival dedicat refugiaților și migranților din România. În cadrul ediției din acest an au loc, printre altele, ateliere interculturale de gătit și proiecții de film.

Cea de-a cincea ediție a Timișoara Refugee Art Festival se desfășoară în perioada 18-20 iunie, sub titlul „Despre oameni”, iar prin acest eveniment organizatorii își propun să ducă mai departe mesajul de solidaritate pentru refugiații și imigranții din România.

Prin Timișoara Refugee Art Festival ne propunem să trecem dincolo de diferențele care ne despart și să arătăm umanitatea din noi toți. Credem că și refugiații și non-refugiații iubesc la fel, se tem la fel, visează la fel. Și unii și alții au nevoie de siguranță, de înțelegere, de speranță și de un mediu în care să își poată împlini visele. Dacă reușim să privim dincolo de diferențe vom descoperi că în adâncul nostru suntem cu toții oameni. În plus, diferențele culturale pot fi o bogăție de neprețuit din care avem cu toții de învățat dacă suntem deschiși să o facem.”, au transmis organizatorii festivalului, LOGS – Grup de Inițiative Locale.

Astfel, sunt pregătite mai multe acțiuni prin care timișorenii să poată să-i cunoască mai bine pe refugiați și problemele lor. Printre acestea se numără ateliere interculturale de gătit, în care participanții vor afla cum se gătesc mâncăruri irakiene sau din Afganistan. De asemenea, în Piața Libertății va fi expusă instalația de artă „Try walking in my shoes”, prin care este experimentat vizual drumul refugiaților spre siguranță așa cum începe el, cu primul pas și prima pereche de pantofi.

expressheadergeneral (1)

Totodată, va fi organizat un picnic intercultural la Muzeul Satului Bănățean, iar online va fi urmărit un eveniment de comemorare a celor peste 44.000 de victime care au murit la frontierele Europei în ultimii ani. Participanții la festival vor avea parte și de proiecția filmului „Shadow Game 2021” și de un concert de muzică de solidaritate.

Programul complet al festivalului dedicat refugiaților este disponibil AICI!