Se pregătește cel mai ambițios eveniment dedicat artei contemporane din România, la Timișoara

olympus digital camera

Cel mai ambițios eveniment dedicat artei contemporane din România are loc la Timișoara. Cea de-a patra ediție a Bienalei Art Encounters se deschise la data de 1 octombrie, cu o serie de evenimente de excepție, personalități de marcă și artiști din toată lumea.

Lucrări semnate de peste 100 de artiști români și internaționali vor putea fi admirate, timp de cinci săptămâni, începând cu data de 1 octombrie, la Timișoara, în cadrul celei de-a patra ediții a Bienalei Art Encounters. Accesul publicului la cel mai ambițios eveniment dedicat artei contemporane din România este gratuit.

Printre activitățile weekend-ului de deschidere al Bienalei, 1 – 3 octombrie, se numără tururi ghidate speciale cu artiștii și curatorii invitați, activități dedicate copiilor, performance-uri, ateliere, discuții, o petrecere de deschidere, un picnic organizat în tradiția Dîner en Blanc, precum și prezența pentru prima dată la Timișoara a curatorului și teoreticianului Bernard Blistène, personalitate marcantă a scenei internaționale de artă”, au informat organizatorii evenimentului.

Vizitatorii vor avea oportunitatea să descopere lucrări spectaculoase, de la instalații complexe, la sculpturi monumentale, picturi contemporane și artă video sau multimedia. O componentă importantă a Bienalei Art Encounters 2021 este programul de mediere, care va include cursuri pentru copii pe categorii de vârste, tururi ghidate ale expozițiilor, cursuri de introducere în arta contemporană pentru adulți, tururi tematice, ateliere de creație pentru familii cu copii, precum și un ziar dedicat evenimentului.

De asemenea, Bienala va readuce în prim-plan clădiri-emblemă ale orașului și, totodată, va activa spații neconvenționale din Timișoara.

wojciech ireneusz sobczyk, garden, 2017

Expoziția Kasiei Redzisz, How To Be Together / Cum să coabităm, va fi organizată la Muzeul de Transport Public Corneliu Mikloși și va avea câteva extensii la Institutul Francez, Galeria Helios și spațiul public din cartierul Fabric. Expoziția curatoriată de Mihnea Mircan, Landscape in a Convex Mirror / Peisaj în oglindă convexă, va avea loc în clădirea de birouri ISHO, la Pavilionul ISHO și la Centrul Cultural Faber. Seasons End, o expoziție istorică, bazată pe o cercetare curatorială inițiată de Kasia Redzisz și secondată de mai tânăra curatoare Georgia Țidorescu, va fi organizată la sediul Fundației Art Encounters. Alături de cele două proiecte curatoriale propuse de Mihnea Mircan și Kasia Redzisz, Bienala va include o expoziție invitată care explorează relația dintre arta contemporană și poezie, Aripa secretă /Secret Wing, rezultat al colaborării dintre Maria Rus Bojan și Bogdan Ghiu, organizată de Fundația Triade și Muzeul Național de Artă Timișoara. Locurile unde se vor desfășura evenimente punctuale ale deschiderii Binenalei includ o serie de parteneri importanți și fideli ai Bienalei: Teatrul Național Mihai Eminescu Timișoara, Casa Tineretului, Galeria Jecza și Fundația Triade”, au transmis organizatorii.

Bienala Art Encounters 2021 este organizată de Fundația Art Encounters, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este parte din programul TM2023 – Capitală Culturală Europeană. Programul complet al Bienalei Art Encounters 2021 este disponibil AICI!

adela giurgiu, interior landscape, 2020,

alexander carver, functionalization of plant tissues for human cell expansion, 2021

sigalit landau, salt crystal bridal gown iii, 2014

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/