Se pregătesc primele zboruri de pe Banat Airport Caransebeș! Spre Constanța și București!

Odată autorizat pentru aterizarea și decolarea aeronavelor de până la 20 de tone, aeroportul din Caransebeș se pregătește într-o primă fază pentru curse charter, puse la dispoziție în special de agențiile de turism.

Gabriel Olariu, reprezentantul societății care administrează aeroportul din Caransebeș, l-a repus pe hartă prin faptul că a reușit să-l reautorizeze. Banat Airport Caransebeș va fi astfel deschis pentru aviație generală, pentru aeronave de pasageri și de marfă. „Vorbim de aeronave cu până la 100 de pasageri, 70 de pasageri sau 50 de pasageri. Deja putem să începem să ne gândim la zboruri. Chiar și pentru vara asta, mai ales în contextul că turismul internațional suferă în acest an. Primele curse le văd între Caransebeș și Aeroportul Mihail Kogălniceanu de la Constanța, curse charter. Văd un serviciu complet, exact ca atunci când mergeam în Turcia. Te lua microbuzul de acasă, te ducea la aeroport, urcai în avion, te duceai la un alt aeroport și acolo te lua un microbuz și te ducea la hotel. Noi, ca să mergem încă pe drumurile patriei, să ajungem la Constanța ne ia o zi, pe când plecând de la Caransebeș, zburând la Kogălniceanu, în trei ore putem să fim în hotel, putem să fim pe plajă. Asta o văd ca primă inițiativă de business, să găsim companii de turism, companii aeriene care să fie interesate să facă zborul ăsta, Caransebeș – Mihail Kogălniceanu”, a dezvăluit omul de afaceri pentru expressdebanat.ro.

Un alt zbor la care se gândesc deja reprezentanții Banat Airport ar fi pe ruta Caransebeș – București și retur. Mulți cărășeni zboară în prezent spre capitală de pe aeroportul din Timișoara, astfel că Olariu vede și în această cursă o oportunitate excelentă. „Taromul ar putea să înceapă, să ne dea un fel de încurajare. Măcar de două ori pe săptămână, lunea și joia, când se duc parlamentarii și când vin parlamentarii. Pe lângă ei sunt deja niște clienți siguri. În plus, putem începe să facem reclamă și să aducem pasagerii din zona asta de județ, care așa s-ar duce până la Timișoara. Asta ar fi a doua cursă imediată, un al doilea business care s-ar putea deschide aici. Pentru toate astea trebuie discuții la nivel înalt, trebuie bună înțelegere, trebuie implicare din partea autorităților locale, județene, a parlamentarilor, miniștrilor și a tuturor celor care au un cuvânt de spus. De acum, această platformă, Aeroportul Banat Caransebeș, este la dispoziția tuturor cetățenilor din Banatul de la Munte”, a mai spus Gabriel Olariu pentru expressdebanat.ro.