Se preconizează un buget mai mare cu 2.000.000 de lei față de anul trecut la Caransebeș

În aceste zile primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, va avea configurația finală a bugetului local, care se prefigurează cu două milioane de lei venituri mai mult decât în 2020.

Edilul așteaptă de la Consiliul Județean peste două milioane de lei, iar pentru investiții noi sunt preconizate alte două milioane de lei:

Bugetul nu l-am aprobat încă. Cred că o să primim în jur de 1.800.000 de lei de la Consiliul Județean și încă 500.000 de lei, deci în jur de 2,3 milioane de lei. Bugetul este estimat la 55 de milioane de lei sunt veniturile prognozate pentru anul ăsta, față de 53 de milioane de lei anul trecut, așa comparativ. Din acest buget salariile angajaților din Primărie și serviciile conexe sunt 17 milioane, aproximativ 30%, deci nu cum se spunea în anii trecuți că avem 70% buget de salarii. Investiții noi circa două milioane lei. Cu acești bani avem de gând să efectuăm mai multe investiții, dar din cele mai importante menționez reabilitare planșeu la Colegiul Național Traian Doda în sumă de 400.000. Pentru rețeaua de gaze am cuprins în buget 1.100.000 dar se pare că acești bani o să îi recuperăm de la furnizorul de gaz. Apoi avem fonduri pentru echipamente de joacă 150.000 de lei. Pentru toalete publice automate am prins în buget 150.000 de lei adică 2 astfel de toalete ce vor fi amenajate în centrul orașului.”, ne-a declarat edilul municipiului Caransebeș.

Felix Borcean a mai spus că o mare parte din buget se va duce la Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare SPIR, care va avea ca sarcină principală reparații și asfaltări străzi:

La SPIR avem 5,2 milioane de lei pentru întreținere și reabilitare, reparații străzi și achiziții utilaje și pentru investiții 4 milioane de lei. Deci un buget total pentru lucruri care se vor vedea în oraș în anul acesta, circa 9 milioane de lei. Printre ele aș menționa sistemul de recirculare la ștrand pentru cele 2 bazine, padocul de animale care are o alocare bugetară de circa 200.000 de lei și modernizarea unor străzi. În primă fază strada A. I. Cuza de care tot am vorbit, Ciprian Porumbescu, Dimitrie Sturza, I. G. Duca, I. C. Brătianu, astea sunt toate în zona cartierului Racovița și acea prelungire a străzii Godeanu din Teiuș, care să unească Teiușul cu Valea Cenchi, sunt câteva dintre ele, nu sunt toate.”, a mai spus primarul Municipiului Caransebeș.

În bugetul pe 2021 mai sunt cuprinse lucrări de modernizare trotuare cu pavelate – 600.000 de lei, amenajarea de noi platforme subterane de deșeuri –150.000 de lei, modernizarea cantinei de la Liceul Decebal în vederea introducerii în circuitul sportiv ca sală de antrenament pentru judo sau lupte sau sporturi de contact nu numai judo, 350.000 de lei, dar și reparații capitale la acoperișul Școlii Generale 8, partea Liceului Traian Doda – circa 200.000 de lei și reparații la acoperișul sălii de sport de la Decebal – 140.000 de lei.