Se poate și așa! Pastorul unei biserici din Clisura Dunării a anulat două slujbe pentru a-i proteja pe enoriași de coronavirus

Deși au fost semnalate cazuri în care unii reprezentanți ai bisericilor nu au luat în seamă recomandările și obligațiile privind limitarea răspândirii coronavirusului, există și localități în care reprezentanții lăcașurilor de cult au recurs chiar la întreruperea slujbelor până la asigurarea tuturor celor necesare oficierii lor în condiții de siguranță. Este și cazul Bisericii Creștine Baptiste din comuna Coronini.

Mizând pe ideea că prevenția este mai bună decât tratarea, pastorul bisericii baptiste din comuna Coronini, Ilie Milutin, a luat decizia, împreună cu cei din Comitetul bisericesc, de a anula oficierea slujbelor timp de două săptămâni, perioadă destinată identificării unei soluții viabile pentru ca oamenii să poată respecta distanța fizică din timpul adunărilor religioase. Cu toate că serviciile divine se desfășurau în aer liber, enoriaşii purtând mască de protecție, totuși distanțarea față de ceilalți nu prea putea fi respectată în condițiile în care oamenii se așezau pe bănci, nu pe scaune.

„Este adevărat. Am luat hotărârea de a întrerupe serviciile divine până la găsirea unei soluții care să ne permită să păstrăm distanța față de ceilalți. Biserica noastră are mulți membrii. Chiar dacă slujbele se desfășoară în aer liber, e greu cu distanțarea fizică atunci când oamenii se așează pe bănci. În calitate de pastor, trebuie să veghez atât asupra interiorului membrilor bisericii, cât și asupra sănătății acestora. În acest timp am achiziționat un număr de 100 de scaune individuale, astfel încât slujbele să se poată desfășura în condiții de siguranță. În plus, luând în calcul și faptul că în cadrul bisericilor noastre din Caraș-Severin au existat cazuri confirmate cu noul coronavirus, am considerat că nu ne putem juca cu acest inamic invizibil. În perioada următoare vom decide când ne vom putea aduna din nou, însă repet, prevenția e mai presus decât orice.”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, pastorul Ilie Milutin.

Sursa foto principal: Facebook.