Se poate reține permisul de conducere după administrarea unor medicamente?

Stiri Timisoara si Resita publicitate online STPT job 1000x200

Conducătorii auto au nevoie de atenție, coordonare și o vedere bună, de aceea consumul anumitor substanțe, dar și oboseala poate reduce aceste abilități, măresc timpul de reacție, și devin un pericol atât pentru șoferi cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Poliția Română clarifică situația în care se poate reține permisul de conducere după administrarea unor medicamente. ,,În lipsa unor indicii cu privire la prezența în organismul acestora a substanțelor psihoactive ori a băuturilor alcoolice, pentru a nu permite conducătorilor de vehicule continuarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, în scop preventiv, a fost instituită măsura retragerii permisului de conducere până la data primirii rezultatului analizelor toxicologice de laborator, nefiind vorba, în această situație, despre săvârșirea unei fapte penale, respectiv de întocmire a unui dosar de cercetare penală. Această măsură a retragerii permisului de conducere este justificată în contextul necesității de a ocroti viața, integritatea corporală și sănătatea persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public.”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Majoritatea conducătorilor auto ar trebui să cunoască care sunt efectele alcoolului, dar și al drogurilor, însă există o categorie de substanțe care afectează capacitatea de a conduce un autovehicul o reprezintă medicamentele.

Din această categorie pot face parte antiinflamatoarele, antialergicele, medicație contra răcelii și a gripei și aici lista poate continua.

În cazul șoferilor care refuză să se supună testării pentru stabilirea consumului de alcool sau droguri, aceștia sunt conduși la cea mai apropiată unitate medicală, pentru a li recolta mostre biologice.

Se impune ca, anterior conducerii unui vehicul, să fie studiat ambalajul medicamentelor, întrucât în compoziția acestora, se pot găsi anumiți compuși, care ar determina apariția efectelor psihoactive și care se pot depista foarte ușor cu ajutorul aparatelor drugtest.

Astfel, din totalul mostrelor biologice prelevate conducătorilor auto depistați pozitiv la testele efectuate cu aparatele drugtest, au fost infirmate un procent cuprins între 15-20%, potrivit unor informații furnizate de către structurile rutiere teritoriale.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online Brantner 1000x100px Stiri Timisoara si Resita publicitate online Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/