Se numără toți pomii din Timișoara. Primăria lucrează la un Registru al Spațiilor Verzi

timisoara spatii verzi

La Timișoara vor fi numărați, în perioada următoare, toți arborii și toate spațiile verzi din oraș. Primăria anunță că a semnat contractul prin care orașul va avea în premieră un Registru al Spațiilor Verzi în format digital.

Primăria Timișoara transmite că Dominic Fritz a semnat contractul prin care administrația locală va avea o evidență completă a arborilor și spațiilor verzi din oraș. Astfel, va fi realizat în premieră un Registru al Spațiilor Verzi în format digital.

Registrul este important pentru protejarea spațiului verde al Timișoarei. Vom avea în sfârșit o evidență clară a spațiilor verzi, a numărului de arbori și a stării lor de sănătate. Pe baza acestor date vom putea construi o strategie de creștere a spațiului verde în Timișoara și de a preveni situațiile în care arbori și zone verzi dispar pentru a face loc betoanelor. Este un pas important spre normalitate și spre un oraș care își gestionează eficient și în mod profesionist resursele verzi”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Potrivit Primăriei Timișoara, arborii, arbuștii și gardul viu vor fi inventariați după specie, vârstă, condiție, iar baza de date va fi actualizată în permanență, precum și a caracteristicilor calitative și cantitative ale acestora.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Arborii ocrotiți, cu valoare estetică deosebită și cu diametrul mai mare de 50 de cm vor fi scanați complet și transpuși într-un model 3D. De asemenea, pentru aceștia, se va realiza o imagine termică, rezultată prin utilizarea tehnologiei infraroșu, pentru verificarea stării de sănătate. Imaginea termică va fi integrată în baza de date a registrului și asociată fiecărui arbore de acest tip. Imaginile vor putea fi apoi vizualizate și procesate cu ajutorul aplicației dedicate. Utilizarea tehnologiei infraroșu este o metodă neinvazivă de diagnosticare a arborilor”, au informat reprezentanții instituției.

Registrul spațiilor verzi este o obligație legală pentru administrațiile locale și cuprinde un sistem informațional de tip GIS (geographic information system), o interfață de tip hartă digitală, iar echipele din cadrul primăriei vor fi instruite în folosirea noului software, hardware și a procedurilor de actualizare a bazei de date. În primele șase luni va fi implementată platforma digitală, iar apoi datele din oraș vor fi colectate prin echipamente specializate, cu scanner LIDAR și vor fi măsurate suprafețele exacte ale parcurilor, scuarurilor, aliniamentelor stradale.

Câștigătorul licitației este asocierea Eterra Map SRL și Megagis SRL, care se angajează să livreze serviciile de elaborare a registrului într-un termen de doi ani de la ordinul de începere. Valoarea contractului se ridică la peste 2,8 milioane de lei, cu TVA inclus.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/