Se montează semnalizarea pe Bega, pentru a se putea naviga până la granița cu Serbia

thumbnail

A fost lansată și atribuită licitația pentru achiziția semnalizării navale pentru râul Bega. Indicatoarele vor fi montate rapid, începând din această lună, pentru ca ambaracațiunile să circule în siguranță.

Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” a demarat procedurile de achiziție publică a semnalizării costiere, fiind lansată și atribuită licitația, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Se vor monta 268 de indicatoare pe cei 42 de kilometri ai canalului Bega, de la Uzina de Apă din Timișoara până la granița cu Serbia.

„Astfel, vor fi instalate marcaje kilometrice de la Uzina Hidroelectrică Timișoara până la granița cu Republica Serbia, în vederea creșterii siguranței navigației,  în acest fel fiind foarte apropiată data reluării navigației spre țara vecină, în scop comercial și de agrement. În perioada următoare, vor fi instalate 268 de semnale costiere, care vor semnaliza poziția șenalului navigabil în raport cu malurile Canalului Bega. După instalare, indicatoarele vor servi drept puncte de reper pentru conducătorii ambarcațiunilor pe Bega, pentru ca traficul naval să se desfășoare în siguranță”, aflăm de la reprezentanții regiei.

1000x200 dacus 02

Odată cu deschiderea ecluzei din Sânmihaiu Român, ambarcațiunile pot circula pe Bega până la granița cu Serbia. Mai avem de așteptat însă pentru a și putea intra în țara vecină, atât pe apă cât și pe pista de biciclete, pentru că mai trebuie construit și deschis un punct de trecere a fronterei.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro