Se lansează licitația pentru finalizarea centurii de sud a Timișoarei

centura sud

Se relansează contractul pentru construirea variantei de ocolitoare Timișoara sud, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CNAIR, prin D.R.D.P. Timișoara, a transmis, vineri, spre validare în SEAP documentația pentru lansarea noii licitații pentru finalizarea lucrărilor care au rămas neexecutate în urma rezilierii contractului anterior.

„Durata estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la varianta ocolitoare Timișoara sud este de 12 luni alocate perioadei de execuție și 60 de luni alocate perioadei de garanție, care poate varia în funcție de perioada ofertată de operatorii economici. După validarea documentației în SEAP, anunțul de atribuire va fi vizibil cu valoarea contractului și cu data limită de depunere a ofertelor. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027”, a transmis Sorin Grindeanu.

celtic transilvania 1000x100px

La data rezilierii contractului, decembrie 2022, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%. Antrenorul anterior trebuia să primească aproximativ 60 de milioane de euro pentru a construi cei 26 de kilometric ai centurii.