Se întorc ninsorile! COD GALBEN din această seară în Caraș-Severin

explo 1000x200

Precipitațiile se întorc în Caraș-Severin din această seară. Meteorologii au emis cod galben pentru mai multe județe, în special pentru zona montană. 


Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri galbene pentru mai multe județe, inclusiv pentru Caraș-Severin. Începând din această seară, de la ora 20, până miercuri (13 februarie), la ora 10, local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat, precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie), apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți rafalele vor fi în jurul a 60-70 km/h.

Codul galben care vizează zona montană intră în vigoare astăzi, la ora 22 și expiră miercuri, la ora 2. Vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80-90 km/h și va fi viscol.