Se închide cinematograful Luna! Caransebeșul se înscrie pe harta localităților care depășesc 3 la 1000 de locuitori confirmați Covid

Municipiul Caransebeș a depășit incidența de 3 la 1000 de locuitori infectați cu coronavirus, astfel că de astăzi intră în vigoare noi măsuri de restricție pe raza municipiului pentru prevenirea răspândirii Covid 19.

Măsurile prevăzute în HGR nr.967/2020 pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin în care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile este mai mare de 3 / 1.000 locuitori, sunt din 18 noiembrie și pentru Iablaniţa, Ticvaniu Mare,Vărădia, Şopotu Nou, Ezeriş, Forotic, Pojejena, Ramna, dar şi municipiul Caransebeș.

Având în vedere contextul riscului de răspândire a infecției cu coronavirus și în urma noilor decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, după ce numărul de cazuri confirmate cu Covid-19 la Caransebes a depășit cifra 3 / 1.000 locuitori, se suspendă activitatea Cinematografului Luna. De asemenea activităţile instituţiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii şi al ministrului Sănătăţii. Se interzice și organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii deschise și închise.

Pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale se instituie obligaţia organizatorilor acestora de a asigura, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, cu avizul Autorităţii Electorale Permanente și cu respectarea următoarelor mai multor măsuri, printre care purtarea măștii, distanțarea socială și limitarea numărului participanţilor la maximum 20, în cazul evenimentelor în spaţiu închis şi a duratei acestora la maximum două ore și limitarea numărului participanţilor la maximum 50, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, în cazul evenimentelor desfăşurate în aer liber, iar persoanele care se deplasează în grup să nu depășească 6, în cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă.