Apă plată și aer condiționat, împotriva caniculei

Din cauza codului galben ce amenință județul, Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Reșița a stabilit câteva măsuri prin care se încearcă atenuarea efectelor căldurii excesive. Una dintre acestea este amplasarea celor două puncte anticaniculă.

Pentru că temperatura depăsește 36 grade Celsius în termometre, iar începând de astăzi, timp de patru zile este anunțaț cod galben de caniculă, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instalat în Reșița două căsuțe anticaniculă.  Acestea pot fi găsite în Centrul Civic și în Parcul Tricolorului și sunt căsuțe dublu-izolate, cu aer condiționat, pat și apă rece, cu program de lucru de la 11:00 pâna la 18:00.

„În afara unui cod galben anunțat este imposibil legal să se ceară Direcției de Sănătate Publică asistență medicală”, a declarat în cadrul ședinței ordinare de astăzi Ion Florin Brabete, șef serviciu public „Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Tot din pricina codului galben de caniculă, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a întocmit un plan de măsuri pentru atenuarea efectelor termperaturilor ridicate asupra populației. Este același plan de anul trecut, reactualizat, și care presupune o colaborare perfectă între structurile județene de specialitate pentru a evita situații neplăcute în această perioadă.

De asemenea, în cazul în  care temperaturile ridicate continuă,  se vor asigura contra cost, de către Direcția de Asistență Socială, în colaborare cu Serviciul tehnic C.L.S.U., persoanelor vârstnice din județ alimentele de bază, apă și medicamente.