În Primăria Timișoara se desființează 20 de posturi de conducere

Primaria Timisoara

Primăria Timișoara se pregătește să reducă 51 de posturi, dintre care 20 de conducere, în urma modificărilor impuse de lege. 

Zeci de oameni vor fi dați afară din Primăria Timișoara. Instituția anunță că a elaborat o nouă organigramă, ca urmare a măsurilor impuse de schimbarea legislației.

Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung impune autorităților locale adoptarea unor măsuri de reorganizare. Ca urmare, și Primăria Timișoara a fost obligată să elaboreze o nouă organigramă, în conformitate cu prevederile legislative din actul normativ menționat”, a informat Primăria Timișoara.

Instituția transmite că în urma modificărilor impuse de lege, numărul total de posturi se reduce cu 10%, respectiv se reduc 51 de posturi din totalul celor existente. Printre altele, sunt desființate posturile de șef birou și structurile lor. De asemenea, numărul de posturi de conducere se reduce la maxim 8% din posturi. Astfel, se desființează 20 de posturi de conducere, la nivelul instituției. Măsurile trebuie implementate până la data de 31 decembrie 2023.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei a intrat în procedură de transparență și este publicat pe site-ul instituției. Timișorenii au la dispoziție zece zile pentru a face propuneri și observații pe marginea documentației.

 

publicitate si promovare online banner maxagro