Se deschide târgul! Piața de vechituri va redeveni funcțională de luna viitoare

piata vechituri lugoj (2)

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că pregătește redeschiderea târgul de vechituri Ocico. Piața va funcționa în același loc, cunoscut lugojenilor și comercianților, pe suprafața amenajată din strada Oloșagului.

Deschiderea târgului este programată pentru marți, 5 aprilie. Vor fi disponibile 500 de locuri pentru comercianți, care vor trebui să achite o taxă de 2 lei pe metru pătrat pentru fiecare zi de târg. Primăria va delimita spațiile de vânzare prin marcaje aplicate pe suprafața asfaltată din perimetrul târgului. Un loc de vânzare va avea 6 metri pătrați (2/3 m). Se vor putea închiria unul sau mai multe locuri de vânzare. Intrarea va fi liberă.

În ultimii doi ani, din cauza restricțiilor sanitare târgul a funcționat doar câteva săptămâni, în iunie 2021, după care s-a luat decizia închiderii acestuia pe durată nelimitată.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Târgul a fost modernizat în două etape, în 2017 și 2020, când au fost amenajate grupuri sanitare și au fost asfaltate spațiile pentru comercianți și o parcare alăturată. Târgul este una dintre atracțiile săptămânale pentru mulți lugojeni și locuitorii din satele apropiate.

banner 970 x 250