Se circulă pe sub pasajul din Triaj!

Aproape un an şi jumătate au înjurat şoferii reşiţeni din cauza faptului că tronsonul de drum situat sub pasajul din zona Triaj a fost închis după ce un TIR a avariat serios podul. De astăzi însă, se circulă, şi nu oricum, ci în condiţii civilizate.

Constructorii au depăşit până la urmă toate obstacolele care au stat în calea finalizării lucrărilor la acel tronson de drum, astfel că şoferii nu mai sunt nevoiţi să ocolească pentru a se înscrie în circulaţie pe Calea Timişoarei. “Mai e foarte puţin de lucru, dar se poate da drumul la circulaţie. A fost o lucrare, teoretic, uşoară, dar practic, foarte grea, din cauta reţelelor electrice sau a conductelor de gaz”, a spus constructorul.

Primarul Mihai Stepanescu s-a deplasat şi el la faţa locului. E mulţumit de cum arată lucrarea, dar spune că recepţia se va face la primăvară, ca nu cumva să apară surprize neplăcute. “Ne bucurăm de faza finalizării lucrărilor. Recepţia definitivă va fi după această iarnă, după trecerea unei perioade, termenul de garanţie. Trebuie să ne bucurăm pe viitor de un pasaj funcţional. Coborându-se nivelul căii de rulare cu cel puţin un metru, vor fi evitate accidentele ca urmare a trecerii pe aici a maşinilor agabaritice. Totodată, sunt câteva lucruri noi, calea de rulare are o lăţime mai mare, şi sunt amplasate reţele noi de canalizare”, a declarat edilul-şef.

Mai rămân câteva taluzuri de amenajat, dar cosmetizările se vor face în primăvară. Nu se ştie însă când se vor relua lucrările de consolidare şi modernizare a pasajului. “Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara nu a avut bani pentru a continua lucrările de consolidare a podului şi de a-i da o altă faţă, mă refer la cea estetică”, a precizat Stepanescu.