Se circulă din nou pe 4 benzi, pe B-dul Cetății din Timișoara

Timisoara intersectia Calea Bogdanestilor cu Bd Cetatii

Primăria Timișoara informează că, începând de luni, se poate circula din nou pe patru benzi pe B-dul Cetății, dar în condiții de șantier.

Vești bune pentru șoferii din Timișoara! Primăria anunță că, începând de luni, se circulă din nou pe patru benzi, pe Bulevardul Cetății, de la intersecția cu Calea Torontalului până la cea cu Calea Bogdăneștilor. Momentan, circulația se desfășoară în condiții de șantier, până la turnarea ultimul strat asfaltic.

Vă amintim faptul că Primăria Timișoara a început un amplu proiect de investiții pe Bulevardul Cetății, cu o valoare totală de peste 80 de milioane de lei, TVA inclus. Zona proiectată cuprinde traseul care se desfăşoară pe Bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Prin acest proiect se modernizează întregul ansamblu rutier şi liniile de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe B-dul Cetății. Este prevăzută amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi. Astfel, se vor reduce substanţial emisiile de poluanţi în atmosferă, praful, nivelul de zgomot şi implicit va crește confortul. Calitatea vieții și siguranţei circulaţiei, pentru locuitorii de pe Cetății, dar și pentru cei care tranzitează zona”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, de la începutul lunii noiembrie va începe să circule și tramvaiul pe B-dul Cetății.

publicitate si promovare online banner maxagro